Zwembad ‘t Kuipke: We hebben goede hoop dat de daders worden gepakt

Gepubliceerd: Woensdag 11 juli 2018 09:16

Zwembad ‘t Kuipke: We hebben goede hoop dat de daders worden gepakt

HEESCH – Nog altijd zijn de daders die de afdekking bij zwembad ‘t Kuipke in Heesch hebben vernield niet gepakt. De politie is nog bezig met het onderzoek.

Vorige week vrijdag vernielden vijf vandalen, vermoedelijk tussen de 18 en 23 jaar, de afdekking van het bad en plasten ze in de kleedkamers. De schade was ongeveer 40.000 euro, waar het zwembad niet voor is verzekerd.

Hilda van de Wetering, bestuurslid van 't Kuipke, laat weten goede hoop te houden dat de daders worden gepakt. “De politie heeft de camerabeelden meegenomen en we hebben het kenteken doorgegeven van de auto waarmee de mannen naar 't Kuipke zijn gekomen.”

Daders
Of ze zelf een idee heeft wie de daders zijn, wil ze niet kwijt. “We hebben met de politie afgesproken dat we het onderzoek aan hen overlaten en verder niet gaan speculeren.”

Tijdelijke oplossing
Vandaag wordt er gekeken naar een tijdelijke oplossing om het bad toch elke avond te kunnen afdekken. “We moeten snel op zoek naar een oplossing, want in de ochtend is de temperatuur te laag. Het water koelt in de avond flink af. Hierdoor is het te koud voor reumapatiënten die hier regelmatig in de ochtend komen zwemmen.”

Lees meer:
Boosheid bij 't Kuipke na vandalisme: 'Kost ons ongeveer 40.000 euro'
Vandalen vernielen afdekking zwembad 't Kuipke: 'Bedankt voor jullie bezoek'

Deel deze pagina: