Zwaarbevochten punt voor FC Oss in Emmen: 1-1

Gepubliceerd: Vrijdag 27 oktober 2017 21:49

Zwaarbevochten punt voor FC Oss in Emmen: 1-1

EMMEN - FC Oss heeft in Emmen een zwaarbevochten punt behaald. Op bezoek bij FC Emmen werd het 1-1 door een treffer van Rick Stuij van den Herik en uitstekend keeperswerk van Xavier Mous.

FC Oss begon met dezelfde elf als tegen Jong AZ (2-1 winst) en had het in het begin lastig. De thuisploeg had het overwicht én na ruim tien minuten een dot van een kans op 1-0, maar FC Oss-doelman Xavier Mous redde uitstekend oog in oog met FC Emmen-spits Cas Peters. FC Oss had vervolgens een keer al het geluk van de wereld toen scheidsrechter Kooij een zuivere handsbal van Dean van der Sluys in het eigen strafschopgebied over het hoofd zag en dus geen strafschop gaf. Aan de andere kant kon FC Oss weinig uitrichten via counters.


Na rust was de eerste kans voor FC Oss, maar Istvan Bakx zag zijn schot net voorlangs gaan. Aan de andere kant was het echter wel raak. Een Emmense voorzet zeilde via een Osse voet richting de tweede paal en daar kopte Peters binnen: 1-0. Wels besloot in te grijpen en wisselde rechtsback Niels Fleuren voor aanvaller Lesly de Sa. En dat bleek een goede ingreep. FC Oss drong wat meer aan, maar moest in de omschakeling blij zijn dat FC Emmen niet slagvaardig was. De grootste kansen waren voor Mario Bilate. Eerst legde hij oog in oog met Mous verkeerd af op Alexander Bannink en op de daaropvolgende voorzet knalde hij snoeihard op de paal. Geen 2-0 dus en FC Oss bleef zo in de race. 

Kansen FC Oss
Ongeveer twintig minuten voor tijd namen de Ossenaren de overhand en kreeg het ook wat kansen. Twee keer was Bakx gevaarlijk, maar zijn volleys gingen eerst over en vervolgens op FC Emmen-doelman Dennis Telgenkamp. Diezelfde doelman had ruim tien minuten voor tijd een uitstekende redding in huis toen Huseyin Dogan een bal richting de kruising poeierde. Telgenkamp dook die stijlvol uit de hoek. Maar de doelman was uit de corner vervolgens kansloos toen FC Oss-aanvoerder Rick Stuij van den Herik raak wist te koppen: 1-1. Telgenkamp zag vervolgens zijn collega aan de andere kant uitblinken. Mous werd een op een geconfronteerd met Bannink en de doelman redde uitstekend. Zo redde de doelman een punt voor de Ossenaren.

FC Oss:
Mous, Fleuren (63. De Sa), Piqué, De Regt, Stuij van den Herik, Van der Sluijs, Dogan, Bakx, Van der Venne, Quekel (85. Adarabioyo), Kamaci

Deel deze pagina: