Zwaar weekend voor dames Arethusa, mannen winnen topper

Gepubliceerd: Woensdag 07 november 2018 07:57

Zwaar weekend voor dames Arethusa, mannen winnen topper

OSS - De dames van waterpolovereniging Arethusa zullen met gemengde gevoelens terugkijken op het afgelopen weekend. Op zaterdag wonnen ze knap van Aquarijn dat boven hen staat, een dagje later gingen de vrouwen kopje onder tegen het lager geklasseerde PSV. De mannen van Arethusa wonnen dit weekend de topper in hun competitie.

Zaterdag namen de dames het in Oss op tegen Aquarijn. Bij de tegenstander speelde met Marjolein Tholen een oud-speelster van Arethusa. De dames speelde vanaf het begin erg sterk en namen vooral in de tweede periode snel afstand van de tegenstander door een aantal mooie contra-aanvallen uit te spelen. Die voorsprong kwam in de rest van de wedstrijd niet meer in gevaar. Ook wisten de dames deze wedstrijd verschillende man-meers weer goed af te maken. Verschillende teamleden hebben buiten de man-meers, ook vele mooie doelpunten weten te maken. Uitblinker in deze wedstrijd was Martine van Onna, met een aantal mooie doelpunten uit de contra-aanval maakte zij het verschil. Uiteindelijk stokte de teller op 12-7.

Op zondagmiddag stond de inhaalwedstrijd tegen PSV 2 op het programma. Al snel bleek dat de dames de wedstrijd van zaterdagavond nog in de benen hadden. De jonge ploeg waar ze tegen speelden was wel topfit en erg snel in de omschakeling. Daarnaast werd er vandaag een fysiek spel gespeeld, waar de dames van Arethusa moeite mee hadden. In de eerste drie periode kon Arethusa ze nog goed bijhouden, maar in de laatste periode werd het verschil gemaakt: 13-8. Het Y uit Amsterdam is komend weekend de tegenstander.

De heren speelden tegen De Vennen uit Dongen die goed zijn gestart in de competitie met 4 overwinningen en 1 nederlaag. De eerste periode startte furieus. Elke kans werd in de eerste helft van deze periode tot doelpunt gepromoveerd. Mede door een paar goede reddingen van keeper Thijs Clement en door de uitstekende verdediging werd voorkomen dat De Vennen konden scoren. De periode werd afgesloten met een ruime 4-0 voorsprong. In de tweede periode konden De Vennen voor het eerst een doelpunt maken, maar daar zette Arethusa meteen twee doelpunten tegenover. Ruststand: 7-2.

De derde periode bleef de ploeg geconcentreerd spelen. En De Vennen kregen de bal er nauwelijks in. Alleen uitgespeelde aanvallen of strafworpen konden tot doelpunt worden gepromoveerd.  Arethusa speelde de wedstrijd uit en Ruben van Rijen, de jongste speler van de groep, scoorde vanuit een man-meer het laatste doelpunt. Einduitslag: 12-7.

Arethusa staat met 16 punten uit 7 wedstrijden bovenaan in de 3e klasse bond. Alleen ZV Njord kan in theorie onze heren nog passeren, echter hebben zij twee wedstrijden minder gespeeld en bezetten de derde plaats.
Volgende week staat de wedstrijd tegen promovendus Hydrofiel op het programma.