Zout over Zwarte Piet en mestfabriek

Gepubliceerd: Maandag 03 december 2018 13:58

Zout over Zwarte Piet en mestfabriek

OSS – Socioloog Herman Vuijsje is zondag de hoofdgast in politiek café Zout in Oss.

Vuijsje schreef het boek De Zwartkijkers en vindt dat er in Nederland sprake is van opgeklopt racisme, bijvoorbeeld in de discussie rond Zwarte Piet. Hij wordt geinterviewd door John Jansen van Galen, vooral bekend van het radioprogramma Met het Oog op Morgen.

In de themadiscussie komt journalist en programmamaker Sinan Can aan het woord. Hij praat over de politieke en maatschappelijke ontwikkelingen in Turkije en het Midden-Oosten en de gevolgen daarvan voor Nederland.

De kwestie gaat over de mogelijke mestfabriek in Oss. Daarover aan het woord de SP-leden Nico Heijmans (provincie) en Martijn Tonies (Oss). Verder zijn er columns van Ton van Haperen en Theo Danes en muziek van Flemming Viguurs.