Wethouder verrast door stap provincie in zaak mestfabriek

Gepubliceerd: Zaterdag 11 november 2017 19:01

Wethouder verrast door stap provincie in zaak mestfabriek

OSS - De Osse wethouder Johan van der Schoot is verrast door de stap die de provincie heeft gezet in de discussie over een mogelijke mestfabriek op het terrein Elzenburg.

In een motie die door Provinciale Staten is aangenomen, is sprake van het opstellen van een PIP, een provinciaal inpassingsplan, zodat 'de schop de grond in kan'. Volgens de wethouder is dat een 'hard middel' waarmee het onlangs door de Osse raad genomen voorbereidingsbesluit om mestfabrieken te weren, kan worden 'overruled'. Van der Schoot vindt dat merkwaardig omdat in de motie tegelijk wordt opgeroepen om weer in gesprek te gaan met de gemeente.

De wethouder zegt benieuwd te zijn waarmee de provincie dan gaat komen, omdat volgens hem de eisen van de gemeente Oss inmiddels duidelijk genoeg zijn. Hij vraagt zich af welke eisen de provincie nu gaat stellen aan de ondernemingen MACE en OOC, de initiatiefnemers van de fabriek, op het gebied van gezondheid en milieu. En ook of de 'mitsen' van de gemeente daarin nu wel worden meegenomen.

In de motie wordt namelijk gezegd dat er een 'excellente vergunning' moet komen waarin de gezondheid en veiligheid in de omgeving gewaarborgd zijn.

Deel deze pagina: