Wethouder over verkeerssituatie Raadhuislaan: ‘Ik heb er een knoop van in mijn maag’

Gepubliceerd: Woensdag 06 februari 2019 16:56

Wethouder over verkeerssituatie Raadhuislaan: ‘Ik heb er een knoop van in mijn maag’

OSS – De nieuwe verkeerssituatie aan de Raadhuislaan in Oss zorgt voor de nodige ophef. Sinds het kruispunt is vernieuwd, zijn er al meerdere ongelukken gebeurd.

Fietsers en voetgangers hebben daar voortaan voorrang en dat betekent voor automobilisten extra goed opletten. Afgelopen maandagavond nog werd een fietser door een automobilist aangereden.

Volgens rijschoolhouder Arno Smits is er van alles mis met dit kruispunt. “Het probleem is dat hier te veel dingen tegelijkertijd gebeuren. Smits vindt dat het voor de automobilisten lastig is om het overzicht te houden. “De automobilist krijgt veel te veel prikkels. Hij moet de verkeersborden in de gaten houden, op het zebrapad letten en dan ook nog naar de fietsstraat kijken. Dat zijn te veel handelingen op hetzelfde moment”, aldus Smits.

Problemen

Wethouder Joop van Orsouw erkent de problemen rondom het kruispunt. “We hebben geprobeerd om het veiliger en gemakkelijker te maken voor de fietsers. In het verleden waren er al ongelukken, maar nu helaas nog steeds. Ik heb heb daar gewoon een knoop van in mijn maag. Het is wel heel erg gevaarlijk wat hier gebeurt.

Veiliger

De plannen voor het kruispunt lagen er al voordat Van Orsouw wethouder werd. “Het is nu mijn verantwoordelijkheid en ik hoor het op te lossen. We moeten kijken of we deze situatie veiliger kunnen maken voor iedereen.”

Deel deze pagina: