Wensboom in Loosbroek à la Joris Kerstboom

Gepubliceerd: Donderdag 13 december 2018 17:14

Wensboom in Loosbroek  à la Joris Kerstboom

LOOSBROEK – Kerstgedachtes, herinneringen en wensen. Vanaf deze week kunnen ze worden opgehangen in de Wensboom tegenover café Kerkzicht in Loosbroek.

Het is de eerste keer dat de Wensboom aan de Schaapsdijk staat. Het idee daarvoor is afkomstig van het tv-programma Joris Kerstboom. De boom staat er sinds maandag. 

Het Oranjecomité, de lokale horeca, de Kerncommissie en de parochie hebben het initiatief genomen voor de Wensboom. Het idee is dat de Wensboom bijdraagt aan de saamhorigheid en zorgt voor verbinding tussen mensen. ‘Het is een boom die volgens het volksgeloof wensen kan doen uitkomen’, aldus één van de initiatiefnemers Miriam van den Berg. ‘Het kan een herinnering of wens voor jezelf zijn, maar ook voor iemand anders.’

Burgemeester Marieke Moorman zal de Wensboom zaterdag om 18.00 uur officieel onthullen. De boom wordt dan ook ingezegend door pastor Frank van Roermund. Tijdens de Nieuwjaarsontmoeting op 3 januari in De Wis worden alle kerstgedachtes en wensen op een wand gehangen en uitgelicht.

Deel deze pagina: