Welk team kookt het lekkerst tijdens Keukenbazen 2018?

Gepubliceerd: Donderdag 09 augustus 2018 11:14

Welk team kookt het lekkerst tijdens Keukenbazen 2018?

OSS – Welk team mag zich 10 oktober Keukenbazen 2018 noemen? En wie wordt SmaakBurgemeester van Nederland? Na de zomer gaat de Keukenbazen Battle 2018 van start. Er doen 17 gemeenten uit Noordoost-Brabant mee, waaronder ook de gemeente Oss.

Het evenement wordt georganiseerd door Agrifood Capital, de gemeente Oss en het Sport Expertise Centrum. De regionale kookwedstrijd is bedoeld voor kinderen uit groep 7 en 8. In 2017 deden 147 teams mee. Doel is om kinderen op een creatieve manier om te laten gaan met voeding en streekproducten.

Hoofdgerecht

De teams moeten een hoofdgerecht met lekkere en gezonde producten uit de buurt maken. Deelnemers gaan in teams van twee of drie kinderen de strijd aan; per gemeente gaat één team door naar de finale op zaterdag 6 oktober bij het Koning Willem I College in Den Bosch

Chefkok

In elke gemeente jureert een chefkok de ingezonden hoofdgerechten. Hij of zij kiest de winnaar in de gemeente en coacht het team tijdens de finale op 6 oktober. Een jury onder leiding van de Brabantse topkok Jan van Hout beoordeelt de zeventien gerechten in de finale. Op woensdag 10 oktober worden de winnaars bekend gemaakt tijdens een feestelijk diner bij Agri & Food Plaza in Den Bosch.

Deel deze pagina: