Wel of geen monument voor slachtoffers treindrama? 'Dat is niet aan ons'

Gepubliceerd: Woensdag 10 oktober 2018 09:13

Wel of geen monument voor slachtoffers treindrama? 'Dat is niet aan ons'

OSS - Het is een veelgehoorde vraag de afgelopen tijd: komt er nou wel of geen monument voor de slachtoffers van het treindrama bij Oss-West op 20 september? Stichting Treinongeval Oss en de gemeente geven vooralsnog geen uitsluitsel.

Volgens de gemeente ligt een mogelijk initiatief voor een monument bij de stichting. Stichtingsvoorzitter Arno Smits geeft aan nog niet te weten of een monument er gaat komen. "Dat is niet aan ons", vertelt hij. "Ook wij horen die geluiden veel, maar wij vinden niet dat wij daarover moeten beslissen. Dat moeten de nabestaanden zelf ook willen. Dus mochten wij zoiets willen doen, dan doen we dat in overleg met de nabestaanden."

Vorige week werd bekend dat het eindbedrag van de doneeractie 263.975 euro op had geleverd. Deze ochtend praat Stichting Treinongeval Oss, dat het geld in beheer heeft, de pers bij over wat er met het geld gaat gebeuren.