Wagemakers: GroenLinks meest logische partij in coalitie

Gepubliceerd: Dinsdag 15 mei 2018 20:48

Wagemakers: GroenLinks meest logische partij in coalitie

OSS – 'Ik vond en vind GroenLinks de meest logische vierde partij bij een coalitie met VDG, CDA en VVD', geeft wethouder Gé Wagemakers aan in zijn blog. De formateur in Oss is vooralsnog bezig met het smeden van een coalitie van VDG, CDA, VVD en Beter Oss.

Als het aan Wagemakers ligt, maakt Beter Oss in de coalitie plaats voor GroenLinks. 'Juist ook omdat we op het gebied van duurzaamheid nogal wat stappen moeten zetten', vindt Wagemakers. GroenLinks heeft daarbij de afgelopen jaren volgens Wagemakers 'constructief oppositie gevoerd'.

Wagemakers geeft aan veel gemeen te hebben met de fractievoorzitter van Beter Oss, Joop van Orsouw. Toch voorziet hij ook problemen als Van Orsouw wethouder wordt in het nieuwe college: 'Niet iedereen staat te springen, want Joop zegt waar het op staat. En dat past niet in het straatje van harmonie, het straatje waar velen zich het meest veilig in voelen.'

Gé Wagemakers verliet onlangs de VVD fractie na een 'vertrouwensbreuk'. Hij nam daarbij zijn zetel mee en heeft zijn eigen - nu nog naamloze - fractie opgericht.

Deel deze pagina: