Waarom zo weinig aandacht voor lege industrieterreinen?

Gepubliceerd: Woensdag 28 juni 2017 13:20

Waarom zo weinig aandacht voor lege industrieterreinen?

Columnist Robert-Jan Steegman vindt dat er in Oss wel wat meer aandacht mag komen voor leegstaande industrieterreinen.

Ze noemen het ook wel een fittie, een schriftelijk via Social Media gevoerd gevecht tussen twee mensen, vroeger noemden we het bekvechten. Het gevaar ligt erin dat het uit de hand loopt, zeker wanneer ook anderen zich mengen in het 'gevecht'. Al snel is alle nuance weg, gewoon omdat die schriftelijk veel lastiger te leggen is dan mondeling.

Vorige week vlogen twee mensen die ik beide hoog heb zitten elkaar op Facebook in de haren. Wethouder Gé Wagemakers plaatste een bericht over zijn zoektocht naar schoenen die in een internetwinkel eindigde, Peter van Lieshout trok een van die spreekwoordelijke schoenen aan omdat die hem als uitbater van een schoenenwinkel perfect past. Er ontspon zich een felle discussie over het Osse centrum waar allerhande argumenten van beiden en de vele meesmullende Facebook-vrienden heen en weer vlogen. Wees niet bang, we gaan deze discussie hier geen nieuw leven inblazen. De heren gaan hem zelf, gelukkig ditmaal face-to-face, bij een kop koffie voortzetten.

Het positieve aan deze fittie was voor mij dat maar weer eens bleek dat er een enorme betrokkenheid bestaat bij het Osse centrum. Dan heb ik het niet alleen over de winkeliers, de verantwoordelijk wethouder en de politieke partijen maar ook een scala aan mensen die geen direct belang hebben maar toch bezorgd zijn over het stadshart van Oss en de leegstand. Dat had ook heel anders kunnen zijn, neem bijvoorbeeld de gelatenheid die er heerst over het nog steeds halfvolle (of lege) industrieterrein Vorstengrafdonk. Daar maken maar weinig mensen zich druk over, ik zie het in ieder geval niet.

Met het Osse centrum gaat het wel goed komen. Gemeente, ondernemers en vele anderen zorgen ervoor dat er een steeds gunstiger ondernemersklimaat aan het ontstaan is waar Detailhandel 2.0 en allerhande vormen van horeca en dienstverlening zich kunnen ontwikkelen, van een Barbershop tot wellicht een UitHuis. Nu nog zorgen voor wat extra Osse koopkracht die immers is aangetast door het verdwijnen van Bernhoven en de ontmanteling van MSD. Zorg voor nieuwe bedrijven op de lege industrieterreinen en dus nieuwe werkgelegenheid: geld in het laatje van de gemeente en de ondernemers in het Osse centrum, twee vliegen in een klap. Ik hoorde dat Tesla op zoek is naar een locatie voor een nieuwe fabriek..

Robert-Jan Steegman
Columnist

Deel deze pagina: