Waan jezelf in Eritrese sferen bij nieuw pop-up restaurant Oss

Gepubliceerd: Woensdag 06 februari 2019 18:15

Waan jezelf in Eritrese sferen bij nieuw pop-up restaurant Oss

OSS - Eritrese gerechten. Je ziet ze niet snel op een menukaart staan van restaurantjes in Oss. Toch zijn gerechten uit dit land vanaf deze week te proeven in het Eritrese pop-up restaurant ‘Huis van Asmara’.

Het nieuwe pop-up restaurant opent donderdag haar deuren in lunchroom ‘t Hof is Oss. Daar wordt deze dagen nog hard gewerkt om de laatste puntjes op de i te zetten.

Het idee komt van twee Eritrese Ossenaren. Ze zijn gevlucht en wonen sinds enige tijd in de gemeente Oss. Samen met 20 andere nieuwe Ossenaren wordt het restaurant gerund.

Ondersteuning
De stichting Thuis in Oss vindt het belangrijk om deze mensen te ondersteunen bij het vinden van hun weg in de Nederlandse samenleving. “Integratie komt van twee kanten. Alleen door open te staan voor elkaar kunnen we samen groeien. Een Eritrees pop-up restaurant is een perfecte manier om elkaar en elkaars cultuur en gebruiken beter te leren kennen”, zegt Angelo Schuurmans van Thuis in Oss .

Succes
Het Huis van Asmara, vernoemd naar de hoofdstad van Eritrea, is de opvolger van het succesvolle Huis van Damascus in de Groene Engel. Daar stonden nieuwkomers uit Syrië aan het roer. Zeven weken lang serveerden zij gerechten uit het thuisland waarvoor de belangstelling erg groot was. Alle avonden zaten vol. Ook nu is dat weer het geval. Alle tafels zijn al gereserveerd.


Deel deze pagina: