Vrijlating ‘zelfmelder’ in moordzaak Peter Netten roept emoties op

Gepubliceerd: Maandag 03 december 2018 20:24

Vrijlating ‘zelfmelder’ in moordzaak Peter Netten roept emoties op

DEN BOSCH/ OSS - Kaan D., de Ossenaar die zichzelf meldde bij de politie voor de moord op Peter Netten komt morgenochtend op vrije voeten. Het toegestroomde publiek voor de pro forma zitting liet zijn ongenoegen over de beslissing van de rechtbank in Den Bosch blijken.

Het is volgens justitie aannemelijk dat Kaan D. niet de schutter was. In ruil voor anderhalf miljoen euro zou hij bereid zijn geweest de schuld voor de moord op Netten op zich te nemen. De 30-jarige Peter Netten werd begin juni doodgeschoten bij het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss.

Emoties
Op de tribune, vol met familieleden en vrienden van Netten, werden tijdens de zitting de nodige tranen gelaten toen verdachte Kaan D. in de rechtbank verscheen. Bij de vorige zitting was hij nog afwezig. “Hoe kan je, je vriend zo achterlaten’”, wordt de verdachte toegebeten vanaf de tribune. Na de uitspraak van de rechtbank krijgt D. nog een sneer: “Ik hoop dat je ermee kan leven”, klinkt het uit het publiek.

‘Alternatieve schutter’
De naam van de ’alternatieve schutter’ is via informatie van het Team Criminele Inlichtingen inmiddels ook in beeld. Er wordt nog bewijsmateriaal verzameld om de ‘alternatieve schutter’ aan te kunnen houden. 

Onderzoek
In november werden woonwagens aan de Hoogheuvelstraat onderzocht voor aanvullend sporenonderzoek. Daarbij zijn spullen in beslag genomen, zo gaf justitie maandag te kennen. De komende tijd worden er meer getuigen in de zaak gehoord en wordt er nader technisch onderzoek verricht.

Deel deze pagina: