Volle Groene Engel krijgt 'snelcursus Baudet'

Gepubliceerd: Zondag 12 november 2017 18:53

Volle Groene Engel krijgt 'snelcursus Baudet'

OSS - Dit was dan een 'snelcursus Thierry Baudet', grapte interviewer Leonard Ornstein zondagmiddag na zijn gesprek met de voorman van het Forum voor Democratie in politiek café Zout.

Een overvolle Groene Engel was getuige van het interview met de veelbesproken politicus. Ornstein was als gast-interviewer ingehuurd om Baudet aan de hand van een aantal thema's aan de tand te voelen.

Het werd een vrij ontspannen gesprek waarin Baudet uitlegde waar zijn politieke ideeën vandaan komen en wat zijn doelstellingen zijn. Zijn aversie tegen het 'partijkartel' en de EU, en zijn mening over het gevaar van de islam kwamen uiteraard ook aan bod. "Als ik heb bereikt wat ik wil dan stop ik met de politiek, want ik doe dit niet voor mijn lol", zo liet Baudet onder meer weten.

Het politiek café begon met een luchtiger onderdeel, namelijk de vrijstaat Land van Ravenstein. Op quasi-serieuze toon werd besproken wat hiervan nu de bedoeling is. Volgens schout Martin-Jan van Mourik is het belangrijkste dat op deze manier de rijke geschiedenis van het gebied eens de aandacht krijgt die het verdient. Burgemeester Wobine Buijs stal de show in typisch Brabantse klederdracht en met enkele droogkomische opmerkingen over al die afsplitsingsplannen in Ravenstein.

Deel deze pagina: