Vermaak voor kinderen tijdens stakingsdag onderwijs

Gepubliceerd: Vrijdag 15 maart 2019 07:34

Vermaak voor kinderen tijdens stakingsdag onderwijs

OSS - Veel basisscholen zijn vandaag dicht in verband met de staking in het onderwijs. De Osse culturele instellingen zagen dit een goede gelegenheid om de kinderen vandaag een afwisselend programma te bieden.

Het stadsarchief heeft een historische speurtocht door het centrum van Oss georganiseerd. Bij de Bibliotheek kunnen kinderen tussen 11.00 en 15.30 uur op de foto gaan voor het ‘Greenscreen’.

Groene Engel draait om 10.00 uur de film ‘Rosie & Moussa’. Bij Museum Jan Cunen kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders op zoek gaan naar het museumdier. Bij Muzelinck kunnen kinderen kennismaken met de Kinderkunstwerkplaats; dé plaats waar zij hun fantasie de vrije loop kunnen laten.

Staking
In totaal zijn zo’n 2.600 scholen in Nederland vandaag gesloten vanwege de landelijke onderwijsstaking. Verschillende docenten en schoolleiders houden sinds maandag een actieweek. Die eindigt vandaag met een demonstratie op het Malieveld in Den Haag voor meer investeringen in het onderwijs, onder meer om het lerarentekort tegen te gaan. Leraren van scholengemeenschap SAAM lopen deze ochtend een protestmars naar het Osse gemeentehuis.Deel deze pagina: