Vandalen gooien stenen teckel in Nistelrode kapot: ‘Dieptriest’

Gepubliceerd: Maandag 24 december 2018 14:09

Vandalen gooien stenen teckel in Nistelrode kapot: ‘Dieptriest’

NISTELRODE – De betonnen teckel van Nicole Nijenbrink is afgelopen weekend vernield aan Over den Dries in Nistelrode. Dit beeld is niet het enige wat ten prooi viel aan de vandalenactie. Ook auto’s, kerstversiering en een bushokje in het dorp moesten eraan geloven.

Zondagochtend trof Nicole haar teckel in twee stukken aan. Hij is door vandalen kapot gegooid. “De teckel is 32 kilo, dus in je eentje krijg je dat écht niet voor elkaar. Het beeld heeft voor ons grote emotionele waarde, ik heb het van mijn – inmiddels overleden – man gekregen ter nagedachtenis van onze overleden teckels”, vertelt ze.

Op de Facebookpagina ‘Heel Nistelrode in een groep’ doen bewoners hun verhaal na wat ze hebben aangetroffen. Volgens hen is het zondagochtend tussen 4 en 5 uur gebeurd. Onder het bericht worden ook meldingen gedaan over gestolen kerstbomen, verplaatste verkeersborden en bouwhekken, versiering die in tuinen is gedumpt, ruitenwissers en spiegels die van auto’s afgetrapt zijn, vernielde fietsen, een bushokje aan diggelen en kapotgegooide beelden.

Tientallen reacties stromen binnen onder het bericht van Nicole. Mensen reageren met: “Triest hoor”, “Hondsbrutaal” en “Jeetje, ik snap daar echt de lol niet van. Wat kinderachtig en respectloos. Dit slaat écht nergens op” Meerdere mensen hebben ‘de groep’ gehoord: “Was vanmorgen rond half 5, ze kwamen met een hels kabaal over het Laar richting de molen”

Foto's gemaakt door inwoners Nistelrode