Vanaf nu 'gewoon' boodschappen doen in de voedselbank

Gepubliceerd: Donderdag 14 maart 2019 16:08

Vanaf nu 'gewoon' boodschappen doen in de voedselbank

OSS - De eerste wijzigingen om 'Voedselbank Oss en Omgeving' meer op een supermarkt te laten lijken, zijn donderdag 14 maart ingevoerd. Klanten krijgen voortaan bij binnenkomst een winkelwagentje en mogen in groepjes van 18 mensen, op een afgesproken tijd hun boodschappen komen doen.

Door deze veranderingen hoeven klanten niet meer in lange rijen te staan en kunnen ze zelf hun voedselpakketten samenstellen. Ze mogen voortaan per categorie hun boodschappen uitkiezen.
Volgens voorzitter Bert Elberse wordt hun bezoek aan de voedselbank op deze manier een prettigere ervaring: “Door het in te richten als een soort supermarkt is het fijner voor klanten en ook voor hun kinderen, die herinneringen hebben aan een supermarkt. Het is niet leuk om gebruik te maken van deze voorziening, dus willen we het wel zo leuk en makkelijk mogelijk maken.”

Naast de veranderingen bij de voedselbank zelf, is er ook een nieuwe website gelanceerd. Hierop staat een rekenmodel waarmee mensen zelf thuis kunnen berekenen of ze in aanmerking komen voor een voedselpakket. Volgens Elberse wordt het hierdoor toegankelijker voor mensen om een voedselpakket aan te vragen.


Deel deze pagina: