Uitgesteld hoger beroep vleesverwerker Selten krijgt vandaag vervolg

Gepubliceerd: Vrijdag 22 februari 2019 08:41

Uitgesteld hoger beroep vleesverwerker Selten krijgt vandaag vervolg

DEN BOSCH – Het gerechtshof in Den Bosch hoort vandaag nog twee getuigen in het hoger beroep tegen vleesverwerker Willy Selten uit Nistelrode. Op 6 februari eiste het Openbaar Ministerie vier jaar gevangenisstraf voor fraude met paardenvlees tegen de nu 49-jarige Selten.

Het gerechtshof deed toen geen uitspraak maar stelde de zaak uit omdat ze nog twee getuigen wil horen. Dat gebeurt vandaag.  De verhoren moeten duidelijk maken of er sprake is van valsheid in geschriften. Willy Selten heeft steeds ontkend dat er fraude in het spel was, volgens hem gaat het om ‘slordigheden in de administratie’. 

Selten was in april 2015 veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor fraude met paardenvlees maar ging tegen die straf in hoger beroep. Het OM eiste destijds vijf jaar celstraf, op 6 februari was dat teruggebracht naar vier jaar.

Willy Selten, die vier jaar heeft moeten wachten op het hoger beroep, wordt verweten dat hij doelbewust paardenvlees met rundvlees heeft vermengd om er financieel beter van te worden. Op het etiket werd het paardenvlees niet vermeld. Wat hem destijds zwaar werd aangerekend was dat hij het consumentenvertrouwen in voedselveiligheid heeft geschaad.

De zaak van Willy Selten is inmiddels failliet en hij heeft een miljoenenschuld.

Deel deze pagina: