TOP wint van Almere City FC en stijgt naar vierde plek

Gepubliceerd: Zaterdag 17 november 2018 20:18

TOP wint van Almere City FC en stijgt naar vierde plek

OSS - TOP heeft zeer goede zaken gedaan in de Keuken Kampioen Divisie. De Ossenaren versloegen in het Frans Heesen Stadion nummer vijf Almere City FC en staan nu op een vierde plek.

TOP begon met een wijziging in de basiself ten opzichte van vorige week. Lorenzo Piqué keerde terug in de basis. Daardoor schoof Norichio Nieveld naar het middenveld en mocht Philippe Rommens op de bank plaatsnemen.

De eerste helft had net zo goed schriftelijk afgewerkt kunnen worden. Het spel was niet onverzorgd of iets dergelijks, maar opwindend werd het simpelweg nooit. Beide ploegen (TOP de nummer zes van de ranglijst, Almere City FC een plaatsje hoger) namen in balbezit en balverlies geen enkele risico en dat zorgde voor een wedstrijd dat zich vooral op het middenveld afspeelde. De grootste kans was uiteindelijk voor Almere City FC. Ricardo Kip kon in het strafschopgebied vrij uithalen, maar schoot voorlangs.

In de tweede helft tapte vooral TOP uit een heel ander vaatje. Bryan Smeets testte doelman Timo Plattel, maar die redde zijn schot. De keeper was na een kwartier in de tweede helft wel verslagen door een TOP-speler. Norichio Nieveld speelde Huseyin Dogan in op de rand van het strafschopgebied. De spits kapte en draaide wat en schoot met links onder Plattel de 1-0 binnen. De gasten gingen vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar TOP heeft niet voor niets de minst gepasseerde defensie van de Keuken Kampioen Divisie. De Ossenaren werden op de eigen helft teruggedrongen, maar raakten niet in paniek. Ruim tien minuten voor tijd viel de beslissing en wederom was het Dogan met de treffer. Hij werd de diepte ingestuurd, kapte nu naar zijn rechter en schoot in de korte hoek raak: 2-0.

Na deze treffer hanteerde Almere City FC de botte bijl en had Niek Vossebelt zomaar rood kunnen hebben voor een tackle op de achillespezen van Smeets. Behalve lijf en leden hadden de Ossenaren niks meer te vrezen voor de gasten en zo stijgt TOP in ieder geval tijdelijk naar de vierde plek.

TOP Oss
Olij, Verkoelen, Piqué, Stuij van den Herik, Fleuren, Van der Sluijs, Nieveld, Kaak, Smeets, Dogan (90. De Regt), Oratmangoen