TOP wint met minimaal verschil in burenruzie bij HVCH: 0-1

Gepubliceerd: Zondag 03 februari 2019 17:40

TOP wint met minimaal verschil in burenruzie bij HVCH: 0-1

HEESCH - TOP is goed uit de winterstop gekomen. De Ossenaren wonnen in Heesch bij buurman HVCH met 0-1 en blijven meedoen om de titel.

TOP had het initiatief in Heesch, maar het duurde een tijd voordat de ploeg van trainer Chris van den Dungen een gat in de hechte HVCH-defensie gevonden had. Uiteindelijk was het tien minuten voor rust na een individuele actie van Anwar Tuithof spits en aanvoerder Aram Pusters die de 0-1 binnen wist te schieten. Voor rust was Tuithof zelf nog bijna de maker van 0-2, maar zijn schot werd door HVCH-doelman Mike van Nuland op de lat getikt.

Na rust dacht TOP al snel op 0-2 te komen, maar de treffer van Metin Alkir op aangeven van Pusters werd tot ontsteltenis van de Ossenaren afgekeurd voor buitenspel. Invaller Thomas van Mossel schoot later in de tweede helft op de lat en in de slotfase stuitte Tuithof wederom op Van Nuland. Aan de andere kant kon HVCH niet meer dan speldenprikjes uitdelen. De thuisploeg sloot de wedstrijd af met tien man, want Joey van Heeswijk werd van het veld gestuurd met twee gele kaarten.

TOP blijft tweede staan in de eerste klasse. Het gat met Juliana'31 is zeven punten, al heeft de koploper wel twee wedstrijden meer gespeeld. HVCH is hekkensluiter van de competitie.