TOP speelt niet goed, maar wint wel: 2-0 tegen FC Eindhoven

Gepubliceerd: Vrijdag 02 november 2018 21:49

TOP speelt niet goed, maar wint wel: 2-0 tegen FC Eindhoven

OSS - TOP Oss heeft de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven gewonnen. Het verschil werd gemaakt in de laatste vijf minuten van de eerste helft: 2-0.

TOP Oss moest het doen zonder een aantal spelers, waarvan één afwezige erg gemist werd: Bryan Smeets. Naast hem waren Dennis Janssen en Philippe Rommens niet fit genoeg om te spelen. In de beginfase nam TOP het initiatief, maar kreeg het geen echte kansen. FC Eindhoven kreeg er wel eentje, maar het schot van Elisha Sam in de korte hoek was een prooi voor TOP-doelman Nick Olij. FC Eindhoven had daarna meer overwicht, maar het niveau van de wedstrijd ging niet bepaald omhoog. TOP leek Smeets ernstig te missen en was daardoor in aanvallend opzicht afhankelijk van de grillen van Huseyin Dogan en Ragnar Oratmangoen. En precies die twee waren in de laatste vijf minuten voor rust van beslissende waarde.

Dogan kapte paar minuten voor rust van links naar binnen en knalde vervolgens schitterend raak in de verre kruising voor 1-0. Zo lelijk als de wedstrijd was, zo mooi was de goal. En de Ossenaren waren nog niet klaar met juichen of de 2-0 lag er al in. Een corner werd tot aan Oratmangoen verlengd die met een keurige volley voor de 2-0 zorgde.

Na rust ging het niveau niet bepaald met sprongen vooruit. Wel kregen beide ploegen wat kansen op nog een treffer. Zo vloog een voorzet van Dean van der Sluijs er bijna in een keer in en had TOP in de omschakeling de Eindhovenaren nog veel meer pijn kunnen doen. En aan de andere kant mochten de Ossenaren zich in de handjes knijpen dat een kopbal en een van richting veranderd schot op in plaats van onder de lat van Olij eindigde.

Het mooiste moment van de tweede helft was dan ook het invallen van Ferry de Regt aan Osse zijde. De centrale verdediger lag er de afgelopen negen maanden uit met een zware blessure, maar maakte vanavond zijn rentree.

Olij, Verkoelen, Piqué (57. De Regt), Stuij van den Herik, Fleuren, Van der Sluijs, Nieveld, Kaak, Oratmangoen, Ladan (80. N'Koyi), Dogan