TOP Oss zet kinderen aan tot lezen tijdens 'Scoor een Boek!'

Gepubliceerd: Donderdag 31 januari 2019 18:28

TOP Oss zet kinderen aan tot lezen tijdens 'Scoor een Boek!'

OSS – De bibliotheek Oss doet dit jaar mee aan het landelijke leesbevorderingsproject 'Scoor een Boek!' en werkt daarin samen met TOP Oss. In het project worden kinderen door voetballers gemotiveerd om te lezen.

Kinderen uit groep 5 en 6 lezen acht weken lang zo veel mogelijk boeken in de klas. Met elk gelezen boek scoren ze een 'doelpunt'. Als motivatie worden de kinderen via videoboodschappen aangemoedigd door een speler van TOP Oss. Het project wordt afgesloten met een feestelijke sportieve middag.

'Scoor een Boek!' bestaat sinds 2012 en begon met clubs uit de eredivisie. Sinds dit jaar kunnen ook clubs uit de Keuken Kampioen Divisie meedoen. De aftrap van het project is komende dinsdag op basisschool De Teugelaar in Oss.