TOP Oss wreed uit droom verstoord door mokerslag van Roda JC: 0-5

Gepubliceerd: Vrijdag 30 november 2018 21:49

TOP Oss wreed uit droom verstoord door mokerslag van Roda JC: 0-5

OSS - TOP Oss staat na vijf gewonnen wedstrijden op rij weer met beide benen op de grond. Roda JC kwam op bezoek in Oss en won met grote cijfers: 0-5.

De afgelopen weken werd TOP Oss (terecht) geprezen door de geboekte resultaten. De Ossenaren wonnen vijf keer op rij, kregen bijna niks tegen, stonden vierde én bovenaan in de tweede periode. Met Roda JC kwam een degradant uit de Eredivisie naar Oss toe, maar de Limburgers stonden wel drie plekken onder TOP. Kansen genoeg, zou je zeggen.

TOP begon ook sterk aan de wedstrijd, maar uit het niets stond de ploeg met 0-1 achter binnen tien minuten. Roda JC kreeg een onterechte vrije trap op de rand van het strafschopgebied en zoiets is wel aan Roda JC-topscorer Mario Engels besteed. Hij krulde de bal over het muurtje in de korte hoek voorbij TOP-doelman Nick Olij. Toch bleef TOP de bovenliggende partij na de openingstreffer. En het kreeg ook genoeg kansen om te scoren. Maar Bryan Smeets raakte een op een met Roda-doelman Tom Muyters de keeper zelf en Norichio Nieveld schoot geheel vrijstaand vanaf randje strafschopgebied ver naast. Aan de andere kant bleek Roda JC wat effectiever. Een spaarzame aanval op Osse helft kwam bij Engels terecht die met een hakje Gyliano van Velzen in staat stelde om de bal schitterend in de verre kruising te rammen.

Na de 0-2 was Roda JC de betere op het veld voor een bepaalde periode. Maar TOP had voor rust toch de 1-2 mogen maken. Een vrije trap van Smeets kwam bij Nieveld terecht, maar hij zette zijn hoofd niet tegen de bal. Direct uit die counter na die vrije trap werd de wedstrijd beslist, Nicky Souren tikte bij de tweede paal de 0-3 binnen.

Wie na rust de illusie had dat TOP het snel om zou draaien kwam bedrogen uit. Het mocht Olij dankbaar zijn dat tien minuten na rust de 0-4 niet viel na blunderen van Lorenzo Piqué, want de doelman redde oog in oog met Engels. De doelman zelf was even later echter degene die de 0-4 maakte, hoe bijzonder dat ook mag klinken. Eerst wist hij zelf een lage voorzet half te verwerken, maar vervolgens tikte een TOP-verdediger de bal in het uitverdedigen tegen de keeper aan waardoor de bal in het net verdween.

Het was niet dat TOP niet wilde, maar in de tweede helft lukte simpelweg niets. De gifbeker moest vlak voor tijd helemaal leeg. Wederom blunderde Piqué in de defensie en deze keer was Engels onverbiddelijk: 0-5. Een hele zure nederlaag voor de Ossenaren, want met een overwinning had de ploeg zelfs tot maandag bovenaan gestaan door uitslagen op de andere velden.

Olij, Janssen (53. Rommens), Piqué, Stuij van den Herik, Fleuren, Van der Sluijs, Smeets, Nieveld, Kaak, Oratmangoen (74. Van der Biezen), Dogan