TOP Oss verliest voor derde keer in vier wedstrijden: 3-1 bij Jong PSV

Gepubliceerd: Maandag 04 februari 2019 21:49

TOP Oss verliest voor derde keer in vier wedstrijden: 3-1 bij Jong PSV

EINDHOVEN - TOP Oss heeft slechte zaken gedaan in de Keuken Kampioen Divisie. De Ossenaren verloren op bezoek bij Jong PSV met 3-1 en nemen geen afstand van de middenmoot.

De Ossenaren speelden zonder aanwinsten Sjoerd Overgoor en Enzo Stroo in de basis. Jong PSV stond op een zesde plek en TOP zevende en in de beginfase hielden beide ploegen elkaar ook in evenwicht. TOP speelde wel slordig waardoor PSV het initiatief had, maar dat leidde niet tot grote kansen. Na bijna een halfuur spelen kwamen de Ossenaren op voorsprong. Een counter liep via Bryan Smeets en het passje van de middenvelder was precies goed op maat voor Ragnar Oratmangoen die de bal voorbij doelman Youri Roulaux schoot: 0-1. Enkele minuten later was Lion Kaak dichtbij de 0-2, maar zijn volley ging er via een PSV'er niet in.

Binnen vijf minuten tijd draaide PSV de 0-1 achterstand om naar een 2-1 voorsprong. Tien minuten voor rust draaide PSV-spits Justin Lonwijk weg naar binnen vanaf links en hij schoot schitterend raak in de verre kruising: 1-1. Enkele minuutjes later ging Lorenzo Piqué wild het duel aan met PSV'er Zakaria Aboukhlal die gewillig naar de grond ging en een penalty kreeg. Dat klusje werd geklaard door Mauro Junior die 2-1 maakte.

De vijftiende minuut na rust was cruciaal voor de wedstrijd. Oratmangoen en Huseyin Dogan kwamen in een voordelige twee tegen een situatie terecht na een slippertje van een PSV'er om er 2-2 van te maken, maar de kans werd niet goed uitgespeeld en Dogan raakte met zijn schot een PSV'er. In de daaropvolgende aanval van PSV verspeelde TOP snel de bal en maakte Aboukhlal na weifelend defensief optreden van TOP de 3-1.

TOP-trainer Klaas Wels probeerde het nog met een dubbele wissel door Olivier Rommens en Enzo Stroo erin te brengen, maar tot hele grote kansen leidde dit niet. En de kansjes die TOP wél kreeg, werden niet overtuigend op doel geschoten. Zodoende verloor TOP met 3-1, ziet het de concurrentie dichterbij komen én heeft het maar één punt uit vier wedstrijden na de winterstop.

Olij, Janssen, Piqué, Nieveld (67. O. Rommens), Stuij van den Herik, Fleuren, Kaak (67. Stroo), Smeets, P. Rommens, Oratmangoen, Dogan