TOP Oss verliest in ontsierd duel met 0-2 van FC Twente

Gepubliceerd: Vrijdag 08 maart 2019 22:12

TOP Oss verliest in ontsierd duel met 0-2 van FC Twente

OSS - TOP Oss heeft de thuiswedstrijd tegen FC Twente met 0-2 verloren. Maar het duel gaat vooral de boeken in door het wangedrag van TOP Oss-supporters na de beslissende 0-2.

TOP Oss had al de nodige blessures voordat trainer Klaas Wels zijn opstelling maakte. Lorenzo Piqué, Rick Stuij van den Herik en Ragnar Oratmangoen ontbraken als basisspelers al. Maar in de warming-up moest ook Niels Fleuren afhaken. Voor hem kwam Sjoerd Overgoor in de ploeg. Daardoor ontstond er een gelegenheidsdefensie met Hennos Asmelash, Norichio Nieveld en Dennis Janssen in het centrum en Dean van der Sluijs op Olivier Rommens op de backposities.

Een andere Rommens, Philippe, had na tien seconden al een kans op 1-0, maar zijn schuiver was een prooi voor Twente-doelman Joël Drommel. Aan de andere kant lag de eerste de beste kans er wel direct in. Ofja 'kans'. Een voorzet vanaf rechts werd gemist door een aanvaller van Twente en via de hak van Asmelash rolde de bal lullig in het doel: 0-1. Een paar minuten later had Aitor Cantalapiedra een kans op 0-2, maar dat schot vloog hoog over.

Na de eerste tien minuten nam TOP het heft in handen. En er waren genoeg kansen om minimaal de gelijkmaker te maken. Vooral Huseyin Dogan zal moeilijk slapen wat dat betreft. Eerst had hij in de zestien een vrije schietkans die hij recht op Drommel schoot, maar vooral de kans even later leek niet te missen. Lion Kaak probeerde het eens van afstand waar Drommel grabbelde. De bal viel voor de voeten van de volledige vrije Dogan die alle tijd van de wereld had. Een hoekje kiezen leek voldoende, maar Dogan ramde wilde over. Daarna had de spits ook nog een kopbal, maar die was recht in de handen van Drommel. Toch mocht TOP de handjes dichtknijpen dat het niet 0-2 stond met de rust. Fred Friday raakte een volley van dichtbij volledig verkeerd en zorgde niet voor de 0-2.

In de tweede helft probeerde TOP een gelijkmaker te forceren, maar was het wel opletten op de venijnige uitvallen van FC Twente. Javier Espinoza had een goede mogelijkheid namens de gasten, maar hij verknalde zijn schot en schoot tegen een Ossenaar aan. Invaller Delano Ladan had vervolgens namens TOP een goede kans, maar een uitstekende voorzet was net iets te scherp voor hem om binnen te tikken. Aan de andere kant miste Friday een een-op-een met Olij, maar paar minuten voor was Xandro Schenk wel trefzeker door een vrije trap binnen te koppen.

Daarna ging het los op de tribunes. FC Twente-keeper Joël Drommel juichte provocerend voor de TOP-fans die vervolgens hun boekje te buiten gingen. De doelman werd met bier bekogeld en supporters stormden naar de boarding. Een steward werd omvergeduwd door supporters. En even later braken de supporters door een hek om de confrontatie met Twente-fans te zoeken. En nog wat later was het ook naast de A-tribune raak waar 'supporters' zelfs het veld op kwamen. De wedstrijd werd nog wel uitgespeeld, maar over de uitslag had niemand het meer over na afloop.

Olij, O. Rommens, Asmelash, Nieveld, Janssen (90. Touré), Van der Sluijs, Overgoor (69. Ladan), Kaak, P. Rommens (82. Van der Biezen), Dogan, Smeets