TOP Oss-trainer Wels ontkent niet dat er extra druk op SC Telstar-thuis staat

Gepubliceerd: Woensdag 13 februari 2019 15:16

TOP Oss-trainer Wels ontkent niet dat er extra druk op SC Telstar-thuis staat

OSS - De balans van 2019 is voor TOP Oss vooralsnog niet rooskleurig te noemen. Uit vijf wedstrijden werd één puntje gehaald en afgelopen vrijdag kwamen boze supporters verhaal halen bij de kleedkamer van de Ossenaren. Aankomende vrijdag lijkt een overwinning bijna verplicht te zijn wanneer SC Telstar op bezoek komt.

"Het is te weinig, zeker", is TOP Oss-trainer Klaas Wels duidelijk over de oogst van 2019. "Het is heel simpel. We hebben er 30 gescoord, daar nemen Huseyin Dogan en Bryan Smeets er 21 van voor hun rekening. We zijn dus afhankelijk van die twee. En nu scoren ze iets minder makkelijk. Waar ze eerder moeilijkere kansen wel afmaakten, lukt dat nu niet. Het moet ook niet van die twee afhangen. We zijn veel bezig met Ragnar Oratmangoen om meer voor het doel te verschijnen en we hebben Enzo Stroo gehaald van wie je ziet dat hij erg doelgericht is. Verder hebben we Koen van der Biezen en Delano Ladan die ook hun eigen specialiteiten hebben. Daarnaast hebben we in 2019 al 12 treffers tegen hebben gekregen en dat waren er 17 over de hele eerste seizoenshelft. En dat doet niemand expres. Niemand verzaakt structureel. Elk seizoen kent zijn ups en downs en het is duidelijk hoe het bij ons gaat."

In de winterstop kwamen Stroo, Olivier Rommens en Sjoerd Overgoor naar Oss toe. "Maar die mannen hebben in de eerste seizoenshelft heel weinig gespeeld. Dan mis je een bepaalde basis. Je kan niet van ze verwachten dat ze direct in de basis staan, al kunnen ze wel invallen." Daarnaast is Wels naar eigen zeggen niet iemand die spelers an een slechte wedstrijd direct uit de basis haalt. Maar na vijf wedstrijden met één punt mag je toch wijzigingen verwachten? "Ik snap wat je bedoelt. Maar kijk naar Bryan Smeets. Die vond ik tegen Jong PSV slecht spelen, maar tegen RKC Waalwijk, NEC Nijmegen en MVV Maastricht vond ik hem juist goed spelen. Het is niet zo dat alle spelers vijf keer slecht achter elkaar spelen."

Supporters
Na de 1-3 nederlaag tegen MVV Maastricht kwamen supporters verhaal halen bij de kleedkamer van TOP Oss. De ploeg staat nu tiende nadat het de winterstop als nummer vijf in ging. "Ik kan de teleurstelling enigszins begrijpen. Je zakt van vijf naar tien en je pakt maar één punt. Dat snap ik. Aan de andere kant was ik verrast. Het is de sterkste Keuken Kampioen Divisie ooit en je weet dat als je op plek 5 staat, je daar waarschijnlijk niet zal blijven staan. Ik heb het maar als een compliment opgepakt, want de supporters tonen zo hun betrokkenheid. En ik zou willen dat meer mensen in Oss zo'n betrokkenheid met de club voelen. Er was trouwens geen enkel moment sprake van een dreigende sfeer."

Wel had Wels graag gezien dat het op een andere manier was gegaan: "Bij mij is er altijd ruimte om onvrede bespreekbaar te maken. Je kan zoiets ook op zaterdag zeggen of op maandag. Dit was het verkeerde moment en de verkeerde plek. Onze spelers zaten nog vol in de emotie en de supporters ook, maar de staf ook."

Vrijdag komt SC Telstar naar Oss toe, de nummer zestien van de ranglijst. In Velsen verloor TOP eerder dit seizoen in een matige wedstrijd met 1-0. "We willen deze keer een beter resultaat neerzetten dan de vorige keer en ook beter spelen dan toen. Die druk leggen we onszelf elke wedstrijd op. Maar je kan niet ontkennen dat er extra druk op deze wedstrijd zit, gezien de laatste tijd."