TOP Oss speelt matig, maar wint eindelijk weer: 1-0

Gepubliceerd: Vrijdag 15 februari 2019 21:52

TOP Oss speelt matig, maar wint eindelijk weer: 1-0

OSS - TOP Oss heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. In een zeer matige wedstrijd tegen SC Telstar was een treffer van Huseyin Dogan genoeg: 1-0.

Bij TOP Oss had trainer Klaas Wels enkele wisselingen doorgevoerd. Ferry de Regt was geblesseerd en Ragnar Oratmangoen gepasseerd, voor hen stonden Dean van der Sluijs (hij speelde zijn honderdste wedstrijd voor TOP) en Enzo Stroo in de basis. De wisselingen hadden niet het beoogde effect. TOP Oss werd in de openingsfase ver teruggedrongen en mocht in de handjes knijpen dat het geen tegentreffer om de oren kreeg. Terrel Ondaan had namens de gasten het vizier niet op scherp staan. Al na een minuut schoot hij volledig vrijstaand de bal naast het Osse doel en even later zag hij zijn schot via de paal uit het Osse doel ketsen. TOP zette daar bar weinig tegenover, pas na twintig minuten gaf de ploeg een teken van leven. Een corner van Bryan Smeets werd door aanvoerder Rick Stuij van den Herik op goal gekopt, maar Telstar-doelman Wesley Zonneveld redde uitstekend. Even later was Smeets zelf bijna de maker van de 1-0, maar hij raakte de bal verkeerd. De rest van de eerste helft had schriftelijk af kunnen worden gedaan. Beide ploegen grossierden in balverlies en dat zorgde niet bepaald voor een goede wedstrijd.

Na rust was het niet veel beter, maar het waren de Ossenaren die de ban braken. Tien minuutjes na rust legde Van der Sluijs een voorzet panklaar op het hoofd van topscorer Huseyin Dogan die wel raad weet met zo'n kans: 1-0. Hierna golfde het spel op en neer, maar dat leverde lange tijd geen grote kansen op. Pas in de absolute slotfase kreeg TOP nog een kans, maar Delano Ladan wist oog in oog met Zonneveld niet de 2-0 te maken. TOP boekte zo de o zo gewenste eerste overwinning van 2019.

Olij, Asmelash, Piqué, Stuij van den Herik, Fleuren, Van der Sluijs, Kaak, Smeets, P. Rommens (81. O. Rommens), Stroo (55. Oratmangoen), Dogan (90. Ladan)