TOP Oss kan ook wedstrijd nummer vijf in 2019 niet winnen en verliest

Gepubliceerd: Vrijdag 08 februari 2019 21:50

TOP Oss kan ook wedstrijd nummer vijf in 2019 niet winnen en verliest

OSS - TOP Oss heeft ook de vijfde wedstrijd van 2019 niet kunnen winnen. In Oss bleek MVV Maastricht te sterk voor de ploeg van trainer Klaas Wels: 1-3.

Bij TOP Oss waren er twee wijzigingen in de basisploeg. Norichio Nieveld en Dennis Janssen stonden er deze keer niet in, Ferry de Regt en Hennos Asmelash wel. In de openingsfase hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Na twintig minuten werd de ban gebroken door de gasten. Een corner viel bij de tweede paal op het hoofd van de hoogst springende van het stel, Marnick Vermeijl, en die kopte binnen voor 0-1. Hierna probeerde TOP de 1-1 te maken, maar offensief zat het er niet in voor de ploeg. Verschillende corners van Bryan Smeets waren levensgevaarlijk, maar steeds kon geen Ossenaar het beslissende zetje geven.

De tweede helft was een klein kwartier aan de gang toen trainer Klaas Wels besloot in te grijpen. Lion Kaak en Niels Fleuren werden geslachtofferd voor Enzo Stroo en Tim Keurntjes. Die wissels leken direct het gewenste effect te hebben want een minuutje later stond het 1-1. Smeets zette de aanval op, speelde Huseyin Dogan en kreeg de bal terug om de 1-1 binnen te schieten. De ploeg leek nieuw elan te krijgen en ging op zoek naar de winst, maar kreeg vijf minuten later het deksel op de neus. Een voorzet van MVV'er Joeri Schroijen waaide over alles en iedereen heen en viel bij de tweede paal achter doelman Nick Olij. Het verzet van TOP leek gebroken te zijn en tien minuten voor tijd lag de 1-3 erin nadat de gasten uit de omschakeling via invaller Koen Kostons scoorden. In de slotfase scoorde Stroo nog namens TOP, maar dat deed hij in buitenspelpositie.

Voor TOP betekent het dat de ploeg nog steeds zonder overwinning zit in 2019. Aankomende vrijdag komt SC Telstar op bezoek in Oss.

Olij, Asmelash, Piqué, De Regt, Stuij van den Herik, Fleuren (60. Keurntjes), Kaak (60. Stroo), Smeets, Rommens, Oratmangoen, Dogan