TOP Oss geeft in blessuretijd zege tegen hekkensluiter weg: 1-1

Gepubliceerd: Vrijdag 14 december 2018 21:54

TOP Oss geeft in blessuretijd zege tegen hekkensluiter weg: 1-1

OSS -TOP Oss heeft twee hele dure punten laten liggen in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. De hekkensluiter leek door een treffer van Koen van der Biezen met 1-0 te winnen, maar in blessuretijd maakten de gasten er 1-1 van.

Bij TOP Oss had spits Koen van der Biezen voor het eerst dit seizoen een basisplaats, hij verving de geblesseerde Ragnar Oratmangoen. De temperatuur in het Frans Heesen Stadion bereikte het vriespunt en het spel van beide teams was allesbehalve hartverwarmend. Zeker in de eerste helft. Hekkensluiter Helmond Sport kwam om een puntje te winnen, liet zich volledig inzakken op eigen helft en TOP had niet het recept om de Helmonders uit elkaar te spelen. Dat zorgde voor een slaapverwekkende eerste helft. De enige kans was voor Huseyin Dogan, maar hij kon met links in het strafschopgebied de bal niet krachtig op doel krijgen.

Na rust probeerde TOP het op een andere manier. De gasten werden meer onder druk gezet om meer van de eigen helft te lokken en dat zorgde voor wat meer levendigheid. En ook voor meer kansen. Wederom was Dogan degene met de grootste kans, maar zijn kopbal van dichtbij ging naast in plaats van tussen de palen. Maar na een kwartiertje in de tweede helft lag de 1-0 in het doel. Een corner van Bryan Smeets werd bij de eerste paal binnengetikt door uitgerekend Van der Biezen. Voor de spits zijn eerste doelpunt sinds hij in januari van dit jaar bij de club kwam. Het was zelfs zijn eerste treffer in ruim een jaar. Zijn laatste treffer dateerde van 31 oktober 2017 toen hij voor SC Paderborn de 2-1 maakte in een Westfalenpokal-duel tegen SC Herford.

De goal bleek voor beide ploegen het signaal om de draad van de eerste helft op te pakken. TOP liet Helmond Sport komen, maar de gasten waren heel lang niet bij machte om het de Ossenaren moeilijk te maken. Maar toch liet TOP zich nog verrassen in blessuretijd. Een vrije trap van Diego Snepvangers werd door Nick de Louw koppend verlengd achter TOP-doelman Nick Olij: 1-1. Zo laat TOP twee hele dure punten liggen.

Olij, Janssen, Piqué, Nieveld, Stuij van den Herik, Van der Sluijs, Rommens (90. Verkoelen), Kaak, Smeets, Van der Biezen (80. Ladan), Dogan