TOP-doelman Nick Olij klaar voor 'speciaal potje'

Gepubliceerd: Vrijdag 09 november 2018 15:48

TOP-doelman Nick Olij klaar voor 'speciaal potje'

OSS - Nick Olij wordt dit seizoen door AZ verhuurd aan TOP. Met de Ossenaren staat hij zesde in de Keuken Kampioen Divisie en vanavond speelt hij tegen Jong AZ. Een bijzonder duel voor de keeper.

"Het is een dubbel gevoel. Ik heb er jarenlang gespeeld, maar we zijn allebei een andere weg in geslagen", vertelt Olij over zijn gevoel over vanavond. "Het is zeker een speciaal potje. Dat kan ik je wel vertellen." Veel te klagen heeft Olij niet bij TOP. Hij is de minst gepasseerde keeper van de Keuken Kampioen Divisie en TOP staat zesde. "Het gaat gewoon goed. Ik heb hier jarenlang voor getraind en het komt er allemaal uit. Ik sta de ballen uit mijn broek te keepen. Het is niet dat ik niks te doen krijg, ik krijg genoeg kansen om me te bewijzen." De goede prestaties komen ook omdat Olij zich op zijn plek voelt in Oss. "TOP is een hele warme club en alles is goed geregeld. Je hebt er mensen als Klaas Wels, Wim Ribbens en Peter Bijvelds. Die helpen je met alles. Daar ga je zelf beter door spelen."

Het feit dat de club weinig doelpunten tegen krijgt, komt volgens Olij door de professionaliteit van de ploeg. "Kijk maar naar FC Eindhoven-thuis, afgelopen vrijdag. Als je het eerste halfuur kijkt, had je nooit verwacht dat we zouden winnen. Maar we scoren twee wereldgoals en houden het gewoon dicht daarna. Wij kunnen een voorsprong over de streep trekken. Ik maak me geen zorgen als het 1-0 of 2-0 voor ons staat. Ik ben niet bang voor een goal in het laatste kwartier en dat het dan nog spannend gaat worden."

Nu speelt hij tegen zijn oude club. Veel contact met AZ heeft hij niet. "Ik ben er twee keer een wedstrijd wezen kijken en een keer een training. Verder appte Ferdy Druijff me voor de uitwedstrijd tegen NEC dat ik Sven Braken niet drie keer mocht laten scoren in verband met de topscorerstitel. En ik ga lunchen met de keeper van Jong AZ, maar verder heb ik geen contact met de club. Ja, een keer heb ik contact gehad met de keeperstrainer. Maar ik vind dat ook niet erg. Ik moet het hier gewoon laten zien. Nu ben ik speler van TOP Oss en als we winnen, dan sta ik gewoon te juichen hoor. Reken daar maar op." Hij rekent op een sterk AZ. "Ik heb gehoord dat Calvin Stengs mee gaat doen. Nou, die kan wel wat hoor", lacht Olij. "Ze hebben ook een veelscorende spits en spelen gewoon voetbal. NEC hebben ze laatst 70 minuten van het kastje naar de muur getikt en Roda JC ook. Maar: ze trekken het niet over de streep. En dat hebben wij weer wel."