Titel lijkt uit zicht te zijn voor Olympia'89/DOS'80 na verlies

Gepubliceerd: Zondag 03 februari 2019 09:27

Titel lijkt uit zicht te zijn voor Olympia'89/DOS'80 na verlies

OSS - Thuiswedstrijden tegen middenmoters en de handballers van Olympia'89/DOS'80, het blijkt dit seizoen geen goede combinatie voor de Osse eerstedivisionist. Na de nederlaag tegen GHV en het gelijkspel tegen HVV'70 was er nu zaterdagavond verlies tegen Berdos: 28-29 na een ruststand van 13-18.

De rood-zwarten kwamen in de tweede helft nog goed terug, maar zagen in de zoomer een punt verloren gaan. Een raak schot van de tegenstander, die in de heenwedstrijd in Bergen ook met een punt verschil gewonnen had, viel volgens de scheidsrechters in het eindsignaal binnen, terwijl het gevoel bij Olympia was dat het erna gebeurde. Dat het ├╝berhaupt nog spannend werd in de tweede helft, had de thuisploeg te danken aan keeper Rik Horbach. Hij keepte uitstekend, waardoor Berdos in de tweede helft maar 11 keer kon scoren.

In de eerste helft had Olympia de verdediging niet op orde. En ook aanvallend was het matig. Daarmee was de ruststand van 13-18 verklaard. Het was dit weekeinde ook een uitgelezen kans om uit te lopen als nummer 2 gezien het verlies van Havas. De laatste flard hoop op de titel lijkt vervlogen, want koploper WHC-Hercules won juist met een punt verschil.