Theatercollege Eric Scherder

Theatercollege Eric Scherder

zo 16 dec


Theatercollege Eric Scherder

Erik Scherder met theatercollege
naar De Lievekamp
 
OSS – Op zondagmiddag 16 december komt neuropsycholoog Erik Scherder naar theater De Lievekamp met zijn college over de invloed van muziek op ons brein. Prof. dr. Erik Scherder zal deze middag worden begeleid door pianovirtuoos Jan Vayne. Een muzikale én leerzame middag vol verrassingen, improvisatie en interactie! De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan.

Science meets Music
Het college van Erik Scherder wordt een muzikale reis door ons brein. De wetenschapper deed onder meer onderzoek naar de invloed van muziek op onze hersenen. Onder de noemer 'Science meets Music', vertelt Scherder over zijn observaties.

Alleen al luisteren naar muziek, zeker als het emotioneert, maar natuurlijk ook zingen en het bespelen van een muziekinstrument activeren grote, deels overlappende netwerken in de hersenen. Wat het allemaal nóg spannender maakt is dat deze netwerken nog volop in ontwikkeling zijn tot ongeveer het 25ste levensjaar. Daarbij spelen ze een superbelangrijke rol bij onze cognitieve functies, zoals geheugen, planning én de ontwikkeling van het empathisch vermogen.
Onder begeleiding van Jan Vayne
Tijdens dit theatercollege is toppianist Jan Vayne de sidekick van Erik Scherder. Op inspirerende wijze levert hij deze avond een unieke bijdrage en zal virtuoos improviseren op zijn vleugel. Een indrukwekkende interactie tussen twee genieën!

Kaartverkoop
Toegangskaarten voor het theatercollege van Erik Scherder op zondag 16 december, aanvang om 14.00 uur in de Grote Zaal van De Lievekamp, kunnen voor € 29,50 / € 25,50* worden gereserveerd via de Theaterkassa – (0412) 64 89 22 - of via www.lievekamp.nl.

*excl. € 1,25 ticketfee


 
Prof. dr. Erik Scherder
Muziek en het Brein: 'Science meets music'
Science meets music: een avond vol verrassingen, improvisatie en interactie!
In dit theatercollege laat prof. dr. Erik Scherder zien wat muziek teweegbrengt in de hersenen; dat is gewoonweg fascinerend! Zijn muzikale partner tijdens deze middag is pianovirtuoos Jan Vayne. Het belooft een prachtige en leerzame middag te worden, vol verrassingen, improvisatie en interactie!
Alleen al luisteren naar muziek, zeker als het emotioneert, maar natuurlijk ook zingen en het bespelen van een muziekinstrument activeren grote, deels overlappende netwerken in de hersenen. Wat het allemaal nóg spannender maakt is dat deze netwerken nog volop in ontwikkeling zijn tot ongeveer het 25ste levensjaar. Daarbij spelen ze een superbelangrijke rol bij onze cognitieve functies, zoals geheugen, planning, set-shifting, controleren van impulsen, én ook bij de ontwikkeling van het empathisch vermogen! En wat dacht u van het effect van muziek op de hersenen van mensen met hersenletsel of hersenziekte, zoals de ziekte van Alzheimer.
Met muzikale partner Jan Vayne
Niemand minder dan toppianist Jan Vayne is tijdens het theatercollege Muziek en het brein de muzikale partner van prof. dr. Erik Scherder. Op inspirerende wijze levert hij deze avond een unieke bijdrage en zal virtuoos improviseren op zijn vleugel. Kom ook en ben getuige van de indrukwekkende interactie tussen deze genieën!

Gerelateerde agendaitems

Film, Girl. zo 09 dec t/m di 11 dec
Soof de Musical. vr 14 dec t/m za 15 dec
Remix. za 15 dec
Film, Liebe in den Gängen. zo 16 dec t/m di 18 dec
Jan Smit. ma 17 dec
Film, Girl. zo 09 dec t/m di 11 dec