Tevreden Boessen na streekderby: 'Het was vandaag 60/40 voor ons'

Gepubliceerd: Vrijdag 20 oktober 2017 22:36

Tevreden Boessen na streekderby: 'Het was vandaag 60/40 voor ons'

OSS - FC Den Bosch-trainer Wil Boessen zag zijn ploeg vandaag met 1-1 gelijkspelen in de streekderby bij FC Oss. De coach was tevreden, maar als er uiteindelijk een ploeg had kunnen winnen, dan was het volgens Boessen zijn ploeg."

Wanneer je zegt dat het 50/50 was, dan zou ik toch eerder neigen naar 60/40 voor ons", aldus Boessen. "Ik vond ons in de eerste helft domineren. We schakelden met name hun twee spitsen uitstekend uit. Maar we waren in de eindfase niet goed, we kregen nauwelijks kansen. En FC Oss was wat beter in het creƫren van kansen." Ook in de tweede helft vond Boessen zijn ploeg beter, al waren de kansen ook toen meer in het Osse voordeel. "Je weet dat FC Oss gaat komen. Zij gaan het niet toestaan om in eigen huis tegen FC Den Bosch de onderliggende partij te zijn. Maar dan weet je ook dat er ruimtes voor ons gaan komen. Vooral in de omschakeling hadden we veel ruimte. Daar hadden we meer mee moeten doen."

Tevreden
Al met al was Boessen na afloop wel tevreden. "Als je buiten Den Bosch punten pakt, kun je altijd tevreden zijn. Maar zeker bij zo'n goede ploeg als FC Oss. Je moet niet vergeten dat deze ploeg bovenaan heeft gestaan. En wij hebben ze bij vlagen onze wil opgelegd." Verder was dit een goede ervaring voor de wat jongere spelers, vond Boessen. "Dit zijn uitstekende leermomenten voor die jongens. Ze zien dat je soms wat harder moet zijn en vooral wat zakelijker." Wat dat laatste betreft greep Boessen terug naar een moment vlak voor tijd. Huseyin Dogan verprutste namens de Ossenaren aan de andere kant een grote mogelijkheid op 2-1 en uit de counter had Sven Blummel de 1-2 op zijn schoen. "Maar in plaats van op goal te schieten, geeft hij in de vijf meter de bal voor. Juist dan moet je zakelijk zijn. Ik zag die bal al in de lange hoek vliegen, hoor."

Deel deze pagina: