Tandeloos FC Oss kansloos ten onder in Sittard

Gepubliceerd: Vrijdag 03 november 2017 21:50

Tandeloos FC Oss kansloos ten onder in Sittard

SITTARD - Een zwak FC Oss heeft vanavond in Sittard een nederlaag moeten lijden. Fortuna Sittard was te sterk in een wedstrijd die in de tweede helft werd beslist: 4-0.

Voor FC Oss-trainer Klaas Wels was er geen reden om te wisselen in de basiself na de 1-1 bij FC Emmen vorige week. Richard van der Venne loste namens de Ossenaren een vroeg waarschuwingsschot, maar daar bleef het ook bij. Na ruim tien minuten had Stefan Askovski namens de thuisploeg een goede kans om te scoren, maar in plaats van schieten nam de Fortunees aan. Uit de daaropvolgende corner kon Djibril Dianessy vrij inkoppen, maar hij kopte naast het doel van FC Oss-doelman Xavier Mous. Namens FC Oss schoot Erik Quekel even later rakelings over, maar daarna ging de gashendel bij de thuisploeg vol open. Eerst moest een Ossenaar een bal van de doellijn af koppen uit een Limburgse corner en vlak voor rust mocht Jorrit Smeets tot twee keer toe vrij schieten op het doel van Mois, maar hij faalde even zo vaak. En ook Dean van der Sluys moest in de eerste helft voor de Ossenaren een bal van de lijn koppen toen een Limburger vrij in mocht koppen. Met het nodige kunst- en vliegwerk behaalde FC Oss met 0-0 de ruststand.


Snelle goal
Het begint een repeterend verhaal te worden, maar ook vandaag kreeg FC Oss in het eerste kwartier na rust een tegentreffer. Net geen vijf minuten na de hervatting kwam een lage voorzet uit bij Lisandro Semedo en hij schoot raak. Het niveau in de tweede helft lag bij de thuisploeg lager dan in de eerste helft, maar FC Oss kon daar niet van profiteren. Sterker nog: Fortuna Sittard liep uit. Ongeveer twintig minuten voor tijd kopte een Fortunees een voorzet terug en was Askovski het meest attent: 2-0. En enkele minuutjes later werd het 3-0. Mous leek een Limburgse inzet nog te stoppen, maar de bal rolde ongelukkig richting spits Finn Stokkers om binnen te tikken. De Ossenaren hielden open huis en moesten niet veel later een vierde treffer slikken. Dianessy trok naar binnen poeierde de bal in de verre hoek. FC Oss had hierna nog de 4-1 moeten scoren via Van der Venne en Fatih Kamaci, maar de inzet van eerstgenoemde werd van de lijn gehaald en Kamaci schoot voor een bijna leeg doel nog op de lat. 

FC Oss:
Mous, Fleuren (60. De Sa), Piqué, De Regt, Stuij van den Herik, Van der Sluys, Bakx, Van der Venne, Dogan, Kamaci, Quekel (76. Adarabioyo)


Deel deze pagina: