SV TOP stapt uit TOP Oss Cup

Gepubliceerd: Donderdag 11 oktober 2018 07:41

SV TOP stapt uit TOP Oss Cup

OSS - De TOP Oss Cup, het grootste voetbaltoernooi van Oss en Bernheze, heeft een flinke klap gekregen. SV TOP stapt namelijk uit het toernooi en begint samen met FC Schadewijk en RKSV Margriet een nieuw jeugdtoernooi.

De TOP Oss Cup kende vorig jaar al een turbulente twintigste editie. Voor het eerst werd het toernooi met Pasen gespeeld in plaats van met Hemelvaart. Dat leverde een recordaantal deelnemers op, 2300 voetballers bij TOP, Cito, Prinses Irene en Ruwaard, maar ook ergernissen. Zo sliepen teams grotendeels niet meer in Oss maar buiten de gemeentegrenzen en was de sfeer van een toernooi nĂ¡ het einde van de voetbalcompetities er niet meer. Daarnaast was de stichting die het toernooi de eerste negentien keer organiseerde er ook niet bij, mede vanwege het verzetten van het toernooi naar Pasen door de overkoepelende organisatie Euro Sportring en de problemen die dat met zich meebracht.

Nu stapt TOP uit het toernooi en valt de 'TOP' van TOP Oss Cup dus weg. Toch zal er wel een toernooi gespeeld worden op de Talentencampus. Samen met RKSV Margriet en FC Schadewijk organiseert men de Oss Talent Cup. En die is niet met Pasen, maar met Hemelvaart, net als de TOP Oss Cup eerder. Het toernooi wordt georganiseerd onder de vlag van TVG Sports. Zo is er dus ook weer een toernooi bij FC Schadewijk. Die club werd vorig seizoen aan de kant gezet door Euro Sportring voor de TOP Oss Cup, want FC Schadewijk zou te klein zijn.