Supporters bij kleedkamer TOP Oss maken indruk: 'Dit was iets bizars'

Gepubliceerd: Vrijdag 08 februari 2019 23:24

Supporters bij kleedkamer TOP Oss maken indruk: 'Dit was iets bizars'

OSS - De actie van een groep supporters om verhaal te halen bij de spelers na de nederlaag vanavond tegen MVV Maastricht (1-3) heeft indruk gemaakt. Bij TOP Oss snappen ze de onvrede, maar dit had de club niet verwacht.

"Ja, dit was wel iets bizars", vertelt Tim Keurntjes die vandaag zijn debuut maakte voor de Ossenaren. "We hebben dit nog nooit meegemaakt, al hebben we behoorlijk wat ervaring. Dit is iets unieks op een negatieve manier." Keurntjes vertelt dat de ploeg in de kleedkamer zat toen er wat gebeurde: "Opeens kwam er een supporter binnen. Die vroeg wat er met ons aan de hand was. Vervolgens hebben Peter Bijvelds en de trainer het goed opgelost door die jongens buiten te houden en ons af te zonderen. Wat ze in dat gesprek hebben gezegd zou ik ook niet weten."

"Op zich wel een beetje vreemd dat ze zomaar op de gang staan, dat zou niet mogen", zegt algemeen directeur Peter Bijvelds met gevoel voor understatement. "Wij zijn zoiets helemaal niet gewend en de band met de supporters is dusdanig goed dat we dit niet verwachten. Het was trouwens geen dreigende sfeer, maar het hoort natuurlijk niet en heeft me ook wel verrast."

Bijvelds zag ook dat TOP Oss voor de vierde keer in vijf wedstrijden ten onder ging, maar dat lag niet aan de inzet van de ploeg stelt hij. "Ik hoorde dat ze vonden dat de ploeg er niet alles aan gedaan heeft. Maar ik denk dat ze bij MVV zich juichend afvragen hoe ze hier hebben kunnen winnen. Ik heb de staf en spelers een compliment gemaakt voor de strijdlust, teamgeest en de wijze van spelen. En ik heb het niet gehad over het feit dat we kwalitatief tekortschoten bij de tegengoals. Dat is dus een kwalitatieve tekortkoming en geen mentale tekortkoming. Was dat laatste het geval geweest, dan was ik heel boos op de groep geworden."

Luuk Koopmans stond vandaag als Ossenaar onder de lat bij MVV Maastricht. "Dit vind ik echt heel onnodig", had hij het over de actie van de supporters. "TOP doet het gewoon goed. Na de winterstop zijn ze wat minder begonnen, maar dit is onnodig. TOP moet lekker op dezelfde voet doorgaan en niet na een paar wedstrijden in paniek raken. Dat lijkt hier wel aan de hand, bij de supporters in ieder geval."