Streekderby FC Oss - FC Den Bosch eindigt onbeslist

Gepubliceerd: Vrijdag 20 oktober 2017 21:49

Streekderby FC Oss - FC Den Bosch eindigt onbeslist

OSS - De streekderby FC Oss - FC Den Bosch is onbeslist afgesloten. Twee doelpunten binnen een minuut zorgden voor een 1-1 eindstand.

FC Oss kreeg de eerste kans van de wedstrijd, maar Huseyin Dogan schoot in de korte hoek  naast. Daarna bleef het wapengekletter lang uit, tot er ruim twintig minuten waren gespeeld. Een Bossche voorzet zeilde voorbij Oussama Bouyaghlafen, maar FC Oss-verdediger Niels Fleuren vond het noodzakelijk om de aanvaller toch naar beneden te trekken. Scheidsrechter Dennis Higler gaf terecht een penalty en dat was een koud kunstje voor FC Den Bosch-aanvoerder Niek Vossebelt: 0-1. Maar nog geen minuut later had FC Oss het antwoord. Dogan wurmde zich voorbij een paar verdedigers en schoot in de korte hoek raak waar FC Den Bosch-doelman Kees Heemskerk er niet goed uit zag: 1-1. 


Tot aan de rust konden beide ploegen weinig kansen scheppen, maar had Erik Quekel namens de thuisploeg toch 2-1 kunnen maken. Hij ontsnapte aan de aandacht van de Bossche defensie, maar zijn inzet met links was te slap om Heemskerk te passeren. En voor rust dacht FC Oss nog recht te hebben op een strafschop na hands van Bart Biemans, maar volgens Higler kon de verdediger er weinig aan doen.

Rebound
Vijf minuten na de rust kreeg FC Oss weer een beste mogelijkheid op de voorsprong. Dogan slingerde een vrije trap in het strafschopgebied en doelman Kees Heemskerk zag de bal te laat om goed weg te werken. FC Oss-aanvoerder Rick Stuij van den Herik kon in de rebound echter net niet bij de bal om de 2-1 binnen te tikken. Lange tijd in de tweede helft was FC Oss de bovenliggende partij, maar FC Den Bosch wist van geen wijken. Fleuren kreeg namens de thuisploeg een grote kopkans op 2-1, maar hij kopte naast.

Een kwartier voor tijd begon de tank bij FC Oss leeg te raken en vielen er grote ruimtes voor FC Den Bosch om te profiteren. Dat gebeurde echter mondjesmaat. Invaller Jort van de Sande kreeg een vrije schietkans, maar FC Oss-doelman Xavier Mous kon simpel pakken. Vijf minuten voor tijd had hij meer moeite met een schot van Jordy van de Winden, maar ook die pakte hij.  Vlak voor tijd kregen beide ploegen allebei nog een grote kans. Aan de ene kant verprutste Dogan een mogelijkheid en uit de counter was FC Den Bosch nog heel dichtbij de uitoverwinning. Gescoord werd er echter niet, waardoor de streekderby voor de tweede keer op rij in 1-1 eindigde. 

Deel deze pagina: