Stichting Helpende Handen Oss nog altijd op zoek naar vervangende ruimte voor kledinguitgifte

Gepubliceerd: Vrijdag 14 september 2018 10:14

OSS – Stichting Helpende Handen Oss is nog altijd op zoek naar een nieuw onderkomen. Vanwege de sloop van ‘t Hageltje moet de organisatie daar weg.

De organisatie die mensen helpt die weinig budget hebben, zou op 1 augustus al vertrekken. “Maar we hebben langer de tijd gekregen, waarschijnlijk moeten we er nu eind november uit”, zegt Rian Brands van Helpende Handen Oss. Met dank aan de vleermuizen op de bovenste etage. Dat zijn beschermde dieren en zolang die daar zitten met jongen gebeurt er nog niks.

Het is overigens nog niet zeker dat 't Hageltje wordt gesloopt. De wijkstichting wil het oude gebouw bij nader inzien toch behouden en bekijken of er appartementen in gemaakt kunnen worden.

Een vervangende plek is er nog niet. “Dat schiet niet echt op inderdaad. We zoeken een leegstaande hal, loods of bedrijfspand voor de opslag en uitgifte van kleding, maar er reageert niemand. Ook de gemeente helpt mee om te zoeken naar mogelijkheden, maar krijgt geen respons. Dus bij deze nogmaals een oproep aan bedrijven die ruimte over hebben en ons willen helpen.”

Stichting Helpende Handen Oss bestaat vier jaar. Mensen die weinig geld hebben kunnen er maandelijks kleding uitzoeken. Daar maken ongeveer honderd mensen gebruik van. Daarnaast organiseert de stichting verjaardagsfeestjes voor kinderen die het anders niet kunnen vieren en elk jaar een Sinterklaas- en Kerstmiddag.