Staking Unox: ‘De schappen moeten leeg’

Gepubliceerd: Donderdag 09 november 2017 16:23

Staking Unox: ‘De schappen moeten leeg’

OSS - Het Unox-personeel voert donderdag weer actie voor betere actievoorwaarden en de medewerkers denken voorlopig nog niet aan stoppen. “De druk moet worden opgevoerd en de schappen moeten leeg”, zegt medewerker Peter van Zuylen.

“Het is nu of nooit. We willen keiharde garanties voor de toekomst”, zegt Van Zuylen. De stakers liggen overhoop met Unilever over hun veranderende arbeidsvoorwaarden als ze overgaan naar de Zwanenberg Food Group.

Gezin onderhouden
Met het actievoeren hoopt Unox-medewerker Gerard Grosveld zijn toekomst veilig te stellen. “Ik werk hier met plezier, maar dat wil ik wel zo houden. Mijn gezin onderhouden en de toekomst veiligstellen, dat is uiteindelijk waarom je werkt”, aldus Grosveld.

Feestelijke staking
De staking van het Unox-personeel werd donderdag feestelijk aangepakt met optredens van artiesten voor de Unox-fabriek. DJ Marco Elberse, zangers Frank Heesen, Brian Voet en regisseur André van Duren van de Bende van Oss kwamen de stakers een hart onder de riem steken.

Onderhandelingstafel
Directeur van de Unox-fabriek Auke-Jan Heeringa zei eerder al dat er niet door te staken, maar door te praten pas echt vorderingen kunnen worden gemaakt. Heeringa betreurt het dan de vakbonden van de onderhandelingstafel zijn weggelopen. 

Deel deze pagina: