Stadse Boeren Zadenbibliotheek

Stadse Boeren Zadenbibliotheek

di 11 dec


Stadse Boeren Zadenbibliotheek

Het moestuin seizoen is weer begonnen, haal zaadjes en informatie bij de Stadse Boeren Zadenbibliotheek in de stadsbibliotheek Oss
Wat is de zadenbibliotheek?
In de bibliotheek in Oss kun je als bezoeker gratis groente, kruiden en wildbloemzaden lenen. Je vindt de zaden in de zadenbibliotheek. Dat is een meubel van de Stadse Boeren Oss, gemaakt van moestuinbakken. In dat meubel vindt je ook actuele bibliotheekboeken over moestuinieren. Zo kun je nalezen hoe je een en ander kunt zaaien, planten, verbouwen en oogsten.
 
Hoe werkt het verder?
Iedereen die moestuiniert kent het. Je hebt altijd te veel zaden. Zonde om te laten liggen, leuker om te delen. Iedereen die dat wil kan het teveel aan zaden wat je thuis hebt liggen naar de zadenbibliotheek brengen. Er liggen zakjes waar het in kan en hang het op. Vergelijk het met een advertentiebord in een supermarkt. Maar dan zonder kosten.
 
Alleen maar zaden? Nee, ook een moesspreekuur!
Gratis groenten, kruiden en bloemenzaden zijn al prachtig. Maar de Stadse Boeren Oss gaan ook een inloopspreekuur houden bij de bibliotheek Oss. Vanaf 13 maart is er elke dinsdag van 18.30 tot 19.30 uur een ervaren moestuinder aanwezig die jouw ‘groene ’vragen over moestuinieren kan beantwoorden. Gratis toegang en vrij inloop.
 

Gerelateerde agendaitems

Film, Girl. zo 09 dec t/m di 11 dec
Soof de Musical. vr 14 dec t/m za 15 dec
Remix. za 15 dec
Film, Liebe in den Gängen. zo 16 dec t/m di 18 dec
Jan Smit. ma 17 dec
Film, Girl. zo 09 dec t/m di 11 dec