Sportkampioenen van Bernheze gehuldigd in Lunenburg

Gepubliceerd: Zondag 27 januari 2019 17:53

Sportkampioenen van Bernheze gehuldigd in Lunenburg

LOOSBROEK - De prijzen van sportman, sportvrouw, sporttalent en sportteam (allen jeugd) van het jaar van de gemeente Bernheze werden vanmiddag verdeeld in de Lunenburg in Loosbroek. Ook de sportvrijwilliger van het jaar werd in het zonnetje gezet.

Johan Bijl van Vorstenbossche Boys werd gehuldigd tot sportvrijwilliger van het jaar. Hij staat al 30 jaar aan de kassa bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal en heeft vanaf 1987 zitting in het bestuur van supportersclub ‘De Geel-Zwarten. Vanaf zijn pensioen is hij lid van de maandagmiddagploeg die wekelijks vele (onderhouds)werkzaamheden verricht op en rond het sportpark, zodat dit er piekfijn en keurig bij ligt.

De titel sportman van het jaar ging naar Robin van den Hogen uit Heesch. Hij werd het afgelopen jaar drievoudig Nederlands kampioen met het luchtgeweer: staand, 3-houdingen en liggend. Zijn uiteindelijke doel is Nederland te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen.

Silke Oldenkamp uit Nistelrode werd sportvrouw van het jaar. Zij werd het afgelopen jaar Zuid-Nederlands kampioen bij junioren B met hoogspringen. Dat deed ze door 1.55 meter hoog te springen, een evenaring van haar persoonlijk record.

Het sportteam van het jaar komt uit Heeswijk-Dinther. De C1 van korfbalvereniging Altior mocht een feestje vieren. Het team werd in de zaal en op het veld ongeslagen kampioen. Ze werden bij het NK net geen kampioen in de zaal, maar wel op het veld.