SP stelt vragen in Tweede Kamer over lager bedrag voor Q-koortspatiënten

Gepubliceerd: Donderdag 13 december 2018 20:53

SP stelt vragen in Tweede Kamer over lager bedrag voor Q-koortspatiënten

OSS/DEN HAAG - Het bedrag dat Q—koortspatiënten zouden krijgen is waarschijnlijk substantieel lager dan de beloofde maximale 15.000 euro omdat veel mensen zich hebben aangemeld voor de regeling en het budget is gemaximeerd op 14,5 miljoen euro. Dat zegt Henk van Gerven, Tweede Kamerlid van de SP.

Die partij heeft hierover dan ook schriftelijke vragen gesteld aan de minister van Medische Zorg en Sport. "Dit zal nog meer pijn doen bij de mensen die toch al het gevoel hebben met een fooi te zijn afgescheept", aldus Van Gerven.

De SP wil onder andere van de minister weten hoeveel mensen inmiddels hebben aangegeven aanspraak te willen maken op de tegemoetkoming en wanneer de inrichting van de tegemoetkoming voor Q-koortslachtoffers klaar is. Er is 15,5 miljoen beschikbaar gesteld maar een bedrag van 1 miljoen euro zou nodig zijn voor de uitvoeringskosten. De SP wil weten hoe dit bedrag van een miljoen besteed gaat worden.