SP Heesch: "Geen duidelijk 'ja' of 'nee' beoogde locaties gezondheidscentra'

Gepubliceerd: Zaterdag 19 januari 2019 14:24

SP Heesch:

HEESCH - Leden van de Heesche SP-fractie zijn vandaag de straat opgegaan om inwoners te vragen naar hun mening over de beoogde gezondheidscentra. "35 Mensen die we hebben gevraagd wat ze vonden van gezondheidscentra buiten het centrum  vonden dit een goede ontwikkeling, 39 inwoners zei het geen goed idee te vinden."

In totaal hebben de SP-ers, waaronder wethouder Rein van Moorselaar, 80 mensen gesproken. "Mensen die het een goed plan vonden noemden de vele specialismen onder één dak een goede ontwikkeling", aldus Jan Raaimakers van de SP. 

"Ook waren ze blij met een betere parkeergelegenheid. Degenen die de locaties buiten het centrum aan de Gildestraat en in het Rabobankgebouw  aan de Cereslaan geen goede plek vonden, waren wel overtuigd van de voordelen van samenwerking. Maar ze geven de voorkeur aan een gezondheidscentrum in het centrum van Heesch. Dit vanwege een betere bereikbaarheid voor met name ouderen die steeds meer in het centrum van het dorp komen wonen."

De Pas
Op de vraag wat een geschikte plek zou zijn voor een gezondheidscentrum werd De Pas genoemd, laat Raaimakers weten."Maar ook leegstaande winkels, met name de AH die al langer op zoek is naar een groter pand waardoor in het huidige pand aan 't Dorp een nieuw gezondheidscentrum zou kunnen komen."

Beperkte mogelijkheden
Raaimakers voegt er aan toe dat de gemeenteraad maar beperkte mogelijkheden heeft om zich te mengen in de discussie over de ontwikkeling van de gezondheidscentra. "Maar we hopen wel dat de initiatiefnemers toch weer opnieuw aan het denken gezet worden om de geopperde bezwaren weg te nemen."

Deel deze pagina: