SP'er Van Gerven: 'Verdubbel Q-koortscompensatie'

Gepubliceerd: Maandag 11 maart 2019 09:58

SP'er Van Gerven: 'Verdubbel Q-koortscompensatie'

OSS – SP-Kamerlid en oud-huisarts Henk van Gerven uit Oss vindt dat het compensatiebedrag voor Q-koortsslachtoffers moet worden verdubbeld van 15.000 tot 30.000 euro. Hij gaat dat dinsdag voorstellen tijdens een debat dat dan in de Tweede Kamer wordt gehouden.

Volgens Van Gerven is de regeling die is getroffen voor slachtoffers en nabestaanden van Q-koorts onvoldoende en oneerlijk. "Als de overheid de geitenhouders die de Q-koorts hebben veroorzaakt met tientallen miljoenen heeft gecompenseerd, dan moet je ook over de brug komen voor de slachtoffers", aldus Van Gerven.

De SP'er wil de tegemoetkoming in ieder geval verhogen tot 30.000 euro. Verder moet er volgens hem een 'laagdrempelige en gratis maatwerkoplossing komen' voor mensen die onevenredig hard zijn getroffen. De regeling zou volgens Van Gerven ook moeten gelden voor mensen die na 2011 nog besmet zijn geraakt met Q-koorts.