Sloop- en recyclingbedrijf Dijkhoff mag uitbreiden

Gepubliceerd: Donderdag 07 februari 2019 17:54

Sloop- en recyclingbedrijf Dijkhoff mag uitbreiden

HEESWIJK-DINTHER – Sloop- en recyclingbedrijf Dijkhoff in Heeswijk-Dinther mag uitbreiden. De Raad van State heeft alle bezwaren tegen deze uitbreiding in het beschermde beekdal van de Aa ongegrond verklaard.

Daarmee zijn twee bestemmingsplannen van de gemeente Bernheze goedgekeurd die de groei van het bedrijf mogelijk maken.

Directeur Toine Dijkhoff wil al sinds 2012 groeien met zijn bedrijf en uitbouwen in het beekdal van de Aa. Omwonenden zagen dat niet zitten omdat ze vreesden voor meer verkeer, geluidsoverlast en een toename van fijnstof door het breken en verwerken van puin.

Tegenstanders van de uitbreiding van het puinverwerkingsbedrijf vroegen Gedeputeerde Staten Noord-Brabant om de vergunning die in 2013 verleend is in te trekken. Vooral omwonenden vreesden veel overlast. Ook zou er een fout in de aanvraag voor een milieuvergunning zitten. Woensdag verklaarde de Raad van State alle bezwaren ongegrond en dus kan Dijkhoff uitbreiden.
“We zijn blij dat er eindelijk groen licht is om uit te bouwen”, zegt Toine Dijkhoff. “Na zes jaar zijn de bezwaren van alle partijen verworpen. We hebben geprobeerd om de angst van omwonenden weg te nemen. Er zijn namelijk regels voor overlast en onderzoeken tonen aan dat we binnen de norm van die regels blijven. Helaas is het niet gelukt om alle mensen gerust te stellen.”

Een van de tegenstanders is Hetty Gerringa, juriste van de Brabantse Milieu Federatie (BMF). Zij noemt de uitspraak teleurstellend. “Het beekdal is al eeuwen oud, de puinbreker ligt in het beekdal waardoor de natuur daar wordt vernietigd. Er is nu een vochtig hooiland ingericht, maar dat is heel anders dan een beekdal.”

Tegen het besluit om het puinverwerkingsbedrijf uit te breiden is geen hoger beroep meer mogelijk.

Deel deze pagina: