Scouting Mira Ceti start jubileumjaar met staffeest

Gepubliceerd: Vrijdag 01 februari 2019 10:28

Scouting Mira Ceti start jubileumjaar met staffeest

NISTELRODE – Scouting Mira Ceti uit Nistelrode bestaat vandaag precies vijftig jaar. Het jubileumjaar wordt dit weekend geopend met een feest voor de staf in het dorp.

Wim Smits en Wim van Lith zijn in 1969 de grondleggers van een nieuwe verkennersgroep in Nistelrode. De officiële installatie was op 1 februari 1969 in de zaal van de familie Vissers aan de Laar in Nistelrode. Wim Smits werd de eerste groepsvoorzitter, Wim van Lith werd eerste hopman van de verkenners. Vanaf het begin is het scoutingcentrum te vinden in de omgeving Achter de Berg.

Mira Ceti heeft op dit moment 110 jeugdleden en 50 stafleden. Het komende jaar wordt het 50-jarig bestaan gevierd met enkele feestweekenden, zaterdag is de aftrap.