Scholieren Gymnasium Bernrode demonstreren in Den Haag

Gepubliceerd: Donderdag 07 februari 2019 17:59

Scholieren Gymnasium Bernrode demonstreren in Den Haag

HEESWIJK DINTHER/ DEN HAAG ā€“ Zestig scholieren van Gymnasium Bernrode in Heeswijk Dinther zijn vandaag aan het demonstreren in Den Haag. Het Malieveld staat vol met spijbelende scholieren die opkomen voor het klimaat.

Anouk Wijdeven (16 ), leerlinge van het Gymnasium Bernrode, was vandaag in Den Haag voor de klimaatdemonstratie. "Ik vind dat wij ook iets te zeggen hebben. We kunnen niet stemmen want we zijn niet oud genoeg, maar het is wel onze toekomst. We willen op deze manier met zā€™n alle laten weten dat we het er niet mee eens zijn", zegt Wijdeven.

Youth for Climate NL heeft scholieren opgeroepen om te staken en mee te lopen aan een marsloop in Den Haag.  De organisatie is gestart door een Zweeds meisje. Sinds augustus spijbelt zij elke week van school omdat ze zich grote zorgen maakt over het klimaat omdat volwassenen er niks tegen doen.

Het gymnasium in Heeswijk Dinther weet van de staking af en ook dat er 60 studenten van hun school deelnemen aan de demonstratie. De spijbelende studenten krijgen geen straf, zo laat de school weten.


Deel deze pagina: