Sandy van Rossum schrijft ervaringen met dementie op in boek ‘De zoektocht naar het onbekende’

Gepubliceerd: Vrijdag 23 november 2018 12:57

HEESCH – 18 November was het een jaar geleden dat Maarten van Rossum uit Oss op 33-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van frontotemporale dementie. Precies op die dag verscheen het boek ‘De zoektocht naar het onbekende’ van zijn vrouw Sandy.

Het boek is gebaseerd op de eigen ervaringen. “Ter nagedachtenis aan Maarten”, vertelt Sandy van Rossum – ‘t Hort in haar nieuwe huis in Heesch. Ze is kort geleden verhuisd van Oss naar Heesch waar ook haar ouders wonen.

Het boek is nu een week uit en de reacties erop zijn erg positief. “Ik wil ons verhaal graag delen met anderen zodat er meer begrip komt voor jonge mensen met dementie en hun omgeving”, aldus Van Rossum. Maar ze schreef het boek vooral voor dochter Eva, nu 5 jaar oud. “Zodat ze weet wie haar vader was en omdat ze het gaat om een erfelijke variant ook hoe ermee om te gaan mocht blijken dat zij het ook heeft.”

‘De zoektocht naar het onbekende’ van Sandy van Rossum is onder andere te koop bij boekhandel Ceelen in Heesch, Jumbo van Bergen in Oss en bij Esso in Berghem. En online via de site jong-en-dementie.nl