Rotary Santa Run in Oss.

za 15 dec

Rotary Santa Run in Oss.

Funloop voor jong en oud op zaterdag 15 december.
 Rotary Santa Run voor de vijfde maal van start in Oss.
 OSS – Na vier succesvolle jaren met ruim 500 deelnemers per keer organiseren beide Rotaryclubs in Oss voor het vijfde jaar een Santa Run. Een funloop voor jong en oud waarbij de deelnemers als Kerstman of -vrouw verkleed een parkoers door het centrum van Oss afleggen.
 De te lopen afstand is ongeveer twee kilometer. De Santa Run is geen hardloopwedstrijd, gezelligheid staat voorop. Na afloop worden de medailles uitgereikt en is het tijd voor een hapje en een drankje. Deelname is zowel individueel, in gezinsverband of in teamverband mogelijk. De Kerstmannen/vrouwen worden vanaf 13.50 uur verwacht bij Buurthuis “de Binnenstad” aan het St. Barbaraplein tegenover de Groene Engel. De warming up begint om 14.00 uur en om 14.30 uur wordt het startschot voor de run gelost door centrummanager Jack van Lieshout. De Rotary Santa Run is een evenement dat niet alleen goede doelen ondersteunt. Daarnaast geeft het ook veel plezier voor jong en oud.

Lopen voor een van de goede doelen
Dit jaar kunnen deelnemers kiezen uit één van maar liefst vijf goede doelen.  De Stichting Met je Hart pakt de eenzaamheid van ouderen aan. Het platform Global Goals Oss helpt de samenleving van Oss om de 17 werelddoelen te realiseren. Werkkracht Oss is een sociale werkplaats die 60 mensen met beperkingen van werk voorziet. Heartcare ondersteunt twee woonlocaties in Heesch voor mensen met een beperking. Dit jaar ondersteunen wij een van deze locaties, de Buitenpas. Fanfare Sint Lambertus uit Lith heeft geld nodig voor instrumenten en uniformen.

Een kerstpak voor iedere deelnemer.
Via posters en Facebook worden zoveel mogelijk Ossenaren bij deze actie betrokken.
Inschrijven kan via oss.rotarysantarun.nl en per inschrijving van 10 euro ontvangt men een kerstpak (Ophalen bij de gekozen afhaallocatie).