Rolstoeltennisser dankt donateurs voor bijdrage aan zijn ‘Tour to Tokyo’

Gepubliceerd: Vrijdag 14 september 2018 07:40

Rolstoeltennisser dankt donateurs voor bijdrage aan zijn ‘Tour to Tokyo’

HERPEN – Rolstoeltennisser Gerald van Grunsven uit Herpen heeft gisteravond in ‘t Slotje sponsors en donateurs bedankt op de eerste fanavond. Wethouder Kees van Geffen maakte de tussenstand bekend van een crowdfundactie die hem naar de Paralympics in Tokyo 2020 moet helpen: ruim 13.000 euro.

De ruim zestig aanwezige fans – mensen die minimaal 40 euro 40 hebben gedoneerd - kregen een demonstratie te zien van Gerald die aangeboren hemofilie heeft. Ook mochten ze een potje tegen hem spelen.

Het is zijn doel om via zijn Tour to Tokyo in 2020 deel te nemen aan de Paralympische Spelen. Daarvoor is geld nodig, dat hij via deze crowdfundactie bij elkaar probeert te krijgen. De 13.185 euro is een mooi bedrag, maar om Tokyo te halen is meer nodig.

Gerald van Grunsven moet veel toernooien spelen om te stijgen op de wereldranglijst. Dat is nodig om in aanmerking te komen voor de Spelen. Gerald van Grunsven wil naar de top 10, hij staat nu 29e. Die toernooien moet hij zelf bekostigen en daarvoor is extra geld nodig.